• 146
    beşiktaş'ın bizden çok daha mücadeleci, koşan ve hareketli bir takım olduğu gerçek. hamza hoca geldikten sonraki rüzgarımız son 2 maçta yavaş yavaş dindi gibi. prandelli dönemine göre daha iyi olsak da oyuncu performanslarımız halen kötü. taktik, teknik konulara giremiyoruz bile. fatih terim dönemi dahil kendince oyun anlayışı belli olan ama taraftarın alıştığı herhangi bir oyun planı olmayan bir takımız. şu işi biri yapsa da biz de rahatlasak zaten.

    maça dönersek geçen seferki olimpiyat'taki maçta olduğu gibi drogba tarzında bir ağır silahımız yok. bu fikre en yakın isim sneijder. bana göre maçın kilit adamı. her ne kadar pasifize edilmeye çalışıldığını düşünsem de her ne duruma düşersek düşelim şapkadan tavşan çıkaracak oyuncumuz sneijder. kötü olan sniejder'in dilinden anlayan kalitede bir oyuncumuzun olmaması. drogba gibi bir büyük oyuncu daha olsa ne yapar eder, alırlar maçı derdik.

    şu an bazı taraftarlardaki endişenin nedeni de bu. takıma güvenilmiyor. sneijder tamam. ama attığı pası umut yumuşatabilecek mi, burak kontrol edebilecek mi, oraları muamma. melo savaşacaktır tamam ama yanında selçuk'un heyecansız oyununu devam ettireceği büyük ihtimal dahilinde. kanatlar çalışmayacak, bir futbolcumuz ekstra bir performans göstermeyecek; bunlar beklenen olaylar. defansta semih büyük düşüş içinde. demba ba gibi adamlara bir saniye konsantrasyonu bozmadan nefes aldırmamak lazım. beşiktaş'ın hızlı atağa kalkan gökhan töre gibi adamlarına karşı orta sahamız ve defansımız ne yapacak hep beraber göreceğiz.

    derin derin düşünmeye gerek yok ama her sonuca açık bir maç. alınacak kötü bir sonuç diğer sorunlarımız yanında küçük bir sorun.

    not: değişik başlıklarda "kaybedersek fark 6'ya çıkar şampiyonluk yarışından koparız" yorumlarını görüyorum. birer snickers yiyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın