• 9
    --- alıntı ---
    bu adama 20-25 milyon euro teklif gelmediyse, satılması net olarak gerizekalılıktır. 30 yaşına gelmiş bir adama da (her ne kadar sneijder olsa bile) hiçbir kulüp çıkartıp 20 milyon vermez. muhtemelen ederi (o da en iyi ihtimalle) 12-13 milyon euro.

    birincisi, ben hiçbir zaman galatasaray'da veya herhangi büyük bir türk kulübünde, oyuncu satarak elde edilen keş para ile borçların düşürülmeye çalışıldığını görmedim. muhtemelen sneijder transferinde de böyle olur, 10 milyon euro'ya satarlarsa, yarın ''ihtiyaç var'' diyecekler ve gidip 3-4 milyon euroya saçma sapan bir adam alacaklar. o tutmayacak, aynı parayı verip başka bir adam alacaklar.

    galatasaray'ın yıllardır doğru düzgün bir fiyata okutabildiği tek futbolcu arda turan. üzerine riera, bruma, olcan aldındı ki bu oyuncuların toplam bonservis bedeli 17 milyon euro. yasin'i bilmemneyi saymıyorum bile.

    ikincisi, sneijder aynı zamanda başarı getirip para kazandıran bir oyuncu. geçen sene şapkadan tavşan çıkartıp, galatasaray'a şampiyonlar liginde tur atlatan bir adamdan bahsediyoruz. 3-5 milyon euro kar edeceksin diye, şampiyonluk priminden olma ihtimalin yüksek.

    üçüncüsü, galatasaray'ın paraya ihtiyacı varsa ve tasarruf yapmak istiyorsa, bunu sneijder gibi oynayan oyuncuların üzerinde değil de oynamayan çöplerin üzerinde gerçekleştirmesi lazım. bu takımın neredeyse yarısı çöp ve kadrodaki futbolcuların her birine ciddi yıllık ücretler ödeniyor. hamit geçen sene yattığı yerden 2.9 milyon euro kazandı, bu sene 2-3 tane maça çıkıp ruh gibi dolanarak 2.75 milyon euro kazanacak. kenarda yatan eboue 2.2 milyon euro para kazanıyor. senede 5 tane maç oynayacak diye dzemaili ve pandev adam başı 2.4 milyon euro alacak. baş çöp sıfatını hak eden shelçuk ve burock kardeşlerin aldığı paradan bahsetmiyorum bile.

    neresinden tutarsan tut elinde kalıyor, bu tam bir israf lan.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın