• 108
    galatasaray için çok zor maç. beşiktaş'ın bizi 3 senedir yenemiyor olması hiçbir şey değiştirmez zira eskiye mazi derler. biz de fenerbahçi'yi çok uzun zaman yenememiştik ama 2 kere şampiyon olduğumuz playoff'lu sezonda adamları kevgire çevirdik. o yüzden yüksek telden konuşmamak, temkinli olmak son derece mühim.

    hamza hoca'nın 'ileride basacağız' söylemi umarım taktik icabıdır zira olmaz hocam. beşiktaş gibi takıma galatasaray gibi geri dönme ve topu geri kazanma konularında çok kötü olan bir takım ileride basamaz. basmamalı. dediğim gibi söylemlerin umarım taktik icabıdır ve pazar günü sahaya aklı başında bir takım çıkarırsın. beşiktaş bu sene 4 kere 4 yediğimiz arsenal ve dortmund'un 1 beden küçüğünü oynayan, modern bir futbol takımı. türkiye ligi'nin an itibariyle en iyisi. hiç kompleks yapmaya gerek yok. oynadıkları oyunla ilk yarının lideri olmayı sonuna kadar hak ettiler. o yüzden onlara ileride basıp da hızlı ve akıllı adamlarıyla bol bol kontra atak fırsatı verme saçmalığına umarım düşmeyiz.

    öte yandan rakipte atiba'nın olmayışını da akıllıca değerlendirmeliyiz. zira veli'yle başlayıp sosa ya da gökhan'la devam eden akıcılıklarının en önemli nüvesi atiba. aradaki köprü görevini çok iyi görüyor ve arkada toplanan topları en hızlı ve akılcı biçimde öndeki adamlarla buluşturuyor. bilic, atiba'dan aldıklarını muhtemelen bu sefer oğuzhan'dan isteyecek ama oğuzhan'ın kırılganlığı bizim için avantaj olabilir.

    beşiktaş bu sene avrupada yeterince önemli maç oynadı ve geçen seneye göre dominant bir demba ba karakterine de sahip. dolayısıyla geçen sene 1-0 geriye düştüğümüz maçta büyük oyuncu (didier drogba) tecrübesiyle çevirdiğimiz oyun senaryosu, bu maçta da geriye düşersek büyük ihtimalle işlemeyecektir. kağıt üzerinde bence ağır favoriler. hem oyuncu formları, hem sahaya yansıttıkları kalite ve hem de takım olma olgusu galatasaray'ın önünde. o yüzden akılcı ve haddimizi bilerek oynamak zorundayız. ileride basmak, ölümüne hücum gibi felsefeler, oyundan çok çabuk düşen burak yılmaz ve umut bulut gibi oyuncularla bizi felakete sürükleyebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın