• 13
    football manager'de barça, real, city, bayern gibi takımları alıp sezonda 378 kupa kazanmaktansa ekonomik gücü daha kısıtlı, zayıf takımları alıp bir şey başarmaktan daha çok keyif alan bir fm'ci olarak brad pitt'in canlandırdığı karakterde kendimi buldum diyebilirim. üstelik adam daha sonrasında misyonumu tamamladım düşüncesine girip çekip gitmiyor. filmin gerçekten uyarlama olması da ayrı hoşluk katıyor.

    filmin asıl cümlesi ise red sox'ın sahibi john henry abi'nin şu sözleridir:

    --- spoiler ---

    seninle çok uğraşıyorlar biliyorum ama sınırları zorlayan ilk kişi, işin ceremesini çeker. her zaman böyle oldu. sadece işin ticari yönünü tehdit etmiyorsun. kafalardaki kalıpları, oyunun ezberini tehdit ediyorsun. yaşam standartlarını, işlerini tehdit ediyorsun. alıştıkları hayatı tehdit ediyorsun. ne zaman böyle bir şey yaşansa ister bunu yapan devlet olsun ya da iş hayatından biri olsun, kontrolü elinde tutan insanlar düğmeye basar ve içindekileri kusarlar.

    --- spoiler ---

    filmi izlerken bu kısım, bana türkiye'deki mevcut ortamın özeti niteliğinde olduğu için fazlasıyla dikkatimi çekmişti. repliği de ekşi sözlük'teki bir yazıdan alıntıladım.
    https://eksisozluk.com/entry/26965554
App Store'dan indirin Google Play'den alın