resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 7368
    bir fotoğraf karesi ile kendisine ceza verdirilmeye çalışılan futbolcumuz.

    anlaması uzun süren ve problemli arkadaşlara anlatırcasına, ağırdan alalım. ceza alması zor cünkü:

    1-maç içinde bir ceza almayan söz konusu hareketin ceza alması için gözlemci raporu ve diğer resmi şahitlerce yazılı rapor edilmesi veya refleksif hareket değil, hakaret anlamında kullanıldığını görmek için video görüntüsü gerekir. çünkü söz konusu hareketi, maç sırasında, futbol oynayan her er kişi istemeden , bir vücut refleksi sonucu yapar.

    2-volkanın görüntülerine rağmen ceza vermediğin ve kendisinin aptalca savunmasını kabul ettiğin gün sen o hareketi yapacak diğer futbolcuları cezalandırma hakkını kaybettin. volkanın, emrenin, törenin yaptığı hareketi cezalandırmadığın vakit artık bir içtihat(önceden verilmiş kararın örnek oluşturması kanun yerine geçer) oluşturursun, dolayısıyla daha sonra kurallara rağmen bu hareketi ve o savunmayı yapan herkes cezadan muaf olur.

    3-bu harekete ceza verdiğin zaman bundan sonra bu hareketin tartışması basında o hareketin görüntüleri ile olur. bundan sonra istem dışı yapacak olanlarında görüntüleri bol bol olacaktır. türkiyenin bu muhafazakar ortamında ise pek istenmeyen şeydir bu. şu anki futbol federasyonunun otoritenin atamasıyla geldiğini düşünürsek böyle çirkin görüntülü bir tartışmayı açmayı göze alamazlar.

    4-genede bizzat fenerbahçe klübünün menfaatlerini koruma amaçlı ve şike davasında fenerbahçeyi koruyan isimlerden oluşturulan disiplin ve tahkim komiteleri için en uygun sonuç (bjk-gs derbi sonucu) beraberliktir. ama sneijderin ceza alması ya galatasaray'ın hırslanıp şahlanıp 3 puan almasına veya oyun kitlendiğinde açamayıp yenilmesine yol açar. yüzsüzlükleri ve biatları sonucu ilk 3 maddeyi gözardı etseler bile, sırf bu beraberlik şansının azaltacak olmasından dolayı cezalandırmazlar.

    bana kalırsada sneijder o hareketi , ekmeğine hıyanet eden servete doğru yapmıştır ve meireles'in aldığı 4 maç ceza ile cezalandırılmalıdır. ama yukarıda bahsedilen sebeplerden ötürü alması daha düşük bir ihtimal. cezayı aldı diyelim: bu 4 maçta gs içinde gayet iyi olur. hem dünya kupası yapmış sneijder noelde dinlenip kafasını toplar, hem kışın kötüleşen zeminlerden korunup son şampiyonluk virajına daha hazır girer, hem şu anda sol tarafta oynamanın sıkıntısından ve transfer spekülasyonundan uzak kalıp yıpranmaz, hem de bjk maçında daha çok koşan ve yabancı kontenjanında eli açılan bir kadro ile mücadele ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın