• 121
    takımda hamza hamzaoğlu'nun ciddi etkilerini görmeye devam ettiğimiz bir başka maç. oyuncuların attıkları gollerden sonra durmayıp sürekli ileride pres yapmaları ve yeni goller aramaları iyiye işaret. bazı arkadaşlar gücü belli olan takımlara karşı fazla gol atılmasına karşı çıkar ama ben bu konuda ezelden beri hep tersini düşünürüm. futbolda tabiri caizse acırsan acınacak duruma düşersin. atabiliyorsan 10-15 atacaksın. eğer 3 atıp bırakırsan, kendi aranda goygoy yaparsan işte o zaman karşındakine asıl saygısızlığı yaparsın. hani "bak sen çok zayıfsın, sana acıdığım için daha fazla üzerine gitmiyorum" demek bence daha büyük saygısızlıktır. çünkü hayatta karakteri olan hiç kimse kendisine acınmasını istemez. o yüzden bugün oynayan galatasaraylı futbolcuları bir fazla tebrik ediyorum.

    oyuna gelirsek, goran pandev kendisinden faydalanabileceğimizi açıkca gösterdi. fazla kiloları gitmiş, dar alanda yaşı ilerlemesine rağmen çabukluğundan bir şey kaybetmemiş gözüküyor. oyun aklı bu takımda belki sadece sneijder'de vardır. gerçekten üst düzey. attığı ikinci golü ne burak ne de umut 100 yıl uğraşsa atamaz. devre arası kampıyla beraber daha iyi duruma gelecektir. yasin öztekin ve bruma da iyi durumdalar. özellikle yasin öztekin inanılmaz motive ve her maçını kariyer maçıymış gibi oynuyor. böyle gittiği sürece takımdan gönderilmesi kulübemizi zayıflatır. bruma'ın aklında biraz da geçen sene yaşadığı sakatlık vardı zira zemin iyi değildi ve bu durum kendisini psikolojik olarak ciddi şekilde etkiledi. geri kalan oyuncular için fazla bir şey söylemek yanlış olur zira karşımızda bunu gösterecek kalitede bir takım yoktu. veysel sarı'nın eskişehir'de asıl parladığı mevki olan ön liberoda oynamasını bekledim. koşu ve pres gücüyle ilerki zamanlarda selçuk veya melo'yu rahatlatabilir diye düşünüyorum. yekta kurtuluş 2 değil 20 gol de atsa galatasaray seviyesinde değil malesef. devre arası alıcısı olursa yollanması en doğru transfer hamlelerinden biri olur. sinan gümüş türkiye'de 4 büyükler hariç her takımda çok rahat oynar ama galatasaray seviyesi için biraz daha bekleyip daha ciddi rakiplere karşı izlemek lazım. olcan adın fena değildi ama hala fazla kilosu var. yasin'deki özverinin 10'da 1'ini göremedim henüz kendisinde. 29-30 yaşında ve galatasaray o'na 4m euro'luk bir yatırım yaptı. ya kendisinin bunu hatırlaması ya da birilerinin bunu o'na ciddi olarak hatırlatması lazım.

    kısacası uzun zamandır göremediğimiz oyuncular açısından iyi bir maç oldu. geçtiğimiz yıllarda bu tip takımlara karşı oynadığımız, berabere kalıp penaltılarla elediğimiz gaziantep bb veya ondan önceki sene elendiğimz 1461 trabzon gibi alt küme takımlarına karşı düştüğümüz durumları düşünürsek, kulübemizin nispeten güçlendiğini söyleyebiliriz. tabi tüm bunlarda hamza hoca'nın da büyük etkisi var. aslan payını kendisine vererek entry'mi burada sonlandırıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın