resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 91
    tarık çamdal, ya da almanya alt yapısı alıp ülkemize gelen oyuncular için düşündüklerim yaklaşık olarak sinan için de geçerli. almanların oyuncu potansiyeli hakkında nadiren yanıldığı ortada. sinan'ın transfer süreci ve galatasaray'ı tercih etmesi nasıl gerçekleşti bilmiyorum ama ciddi bir potansiyel barındırıyor olsa yetiştiği ülkede kalırdı, burası kesin.

    a2 performansı'da çok ciddi bir kriter değil zira geride kalan yıllarda o seviyede bir sezonda 30-40 gollük katkı sağladığı halde a takım ile çıktığı maçlarda top kontrol edemeyen oyuncuları da gördük. ayrıca yasin öztekin ya da umut gündoğan transfer edildiğinde, aldıkları yurtdışı altyapıları ile övülmüştü. oysa ki belirli bir yaşa gelmiş ama seviye atlayamamış oyuncular için bence artı değil eksi hanesine yazılacak bir durum yabancı altyapısı. zaten altyapısını bizdekinden hayli üstün olan bir sistemde almış olan oyuncu diğer özellikleri ile mutlaka ciddi fark yaratmalı. bir diğer deyişle harvard mezunu bir öğrenci ile nişantaşı üniversitesi mezunu biri arasında fark olmalı. zaten birincisi kendini geliştirmesi gereken süre zarfında diğerine göre avantajlı durumda. ama biz elimizde varolan n.taşı mezunu seviyesindeki adamları transfer edip "ama adam harvard mezunu" diye övüyoruz.

    sinan özelinde bakacak olursak akıllı bir oyuncuya benziyor, konuşmaları beylik laflardan ibaret değil. oyun, en azından vuruş stili de ezber değil. kafasında daima birden fazla opsiyon var. klişeleşmiş tabirle alman altyapısının nimetlerini barındırıyor. fiziği de gayet dengeli, sürati çok ön planda olmasa da vasat üzeri denilebilir. azimle çalışmaya devam ederse yasin öztekin vs. oyuncuların seviyesinin üstüne çıkacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın