• 54
    türk polisi bir çok yönden eleştirilebilir. ama sorgulamak lazım. biriside çıkmış demişki polis iktidarın paralı askeri. heralde öyle olmak zorunda. içişleri bakanlığına bağlı bir birim. iktidar ne derse onu yapmak zorunda. adamlar bu işten ekmek kazanıyor. içişleri bakanlığından emir gelecek ben bunu yapamam deme lüksleri yok. var zannedenlerde devletin mekanizmaları hakkında bilgisi olmayanlar. birde polyannalar var mesela. istifa etsin gitsinler diyenler. en çokta bunlara gülüyorum adam 40 yaşında türkiye'de malum işsizlik var ve adamın evde çoluk çocuğu var. burada hiç kira stresi fatura kredi kartı stresi yaşamamış adam istifa etsin diyor.
    neyse. polislerin esas sorunu hakkında kimin bilgisi var ki. mesela çevik kuvvet arkadaşım var. gezi olaylarında mecburi görev yapmıştı. diyebilirmi ki ben gitmem. 2 gün dolmabahçede 1 gün taksimde aralıksız bekledi bu adamlar mesela. mesai ücreti mi? mesai adı altında verilen parayı size verseler boş boş bile o kadar gün beklemezsiniz.
    polisliğe alınanlar eğitimsiz. çoğu heyecanlı tecrubesiz gençler. bu adamlara baskı altında ne yapılacağına, toplumsal olaylara nasıl müdahale edileceğine dair teorikten başka herhangi bir eğitim verilmiyor. adamlarda biraz zorda kalınca (normalleştirmiyorum ama insan psikolojisi bu şekilde) kimisi silahını çıkarıyor, kimisi 3-5 kişi bir adamı döverek öldürüyor. kabul etsekte etmesekte polislerin içindeki şerefsizler bunlar ve bunlar yüzünden bir polis alış veriş merkezinden kovulur, bir polise kitap satılmaz vs.
    ilgili entye de bastım on'umu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın