• 9
    geçmiş zamana dair bir klişedir hani. gazeteler; sezon başlarında orta sayfalara, yeni gelen futbolcuların resimlerini koyar, üstüne tuhaf fontlarla başlıklar atarlardı.

    "cimbomun yeni bombacısı", "çayırspor bu sene onunla uçacak", "kartala son model italyan" gibi yaratıcı(!) başlıkları olurdu. bahse konu sporcular, takım elbiselerle orta sahada dömi vole pozisyonunda görülürlerdi. arta kalan yerlere de, sırf yer tutsun diye takımın o yılki fikstürü filan serpiştirilirdi.

    halbuki; eski türk filmlerinde rastlarız bazen, planın arkasındaki duvarlarda, "galatasaray 1977-1978 sezonu", "1972-1973 sezonu şampiyonu galatasaray" temalı "takım fotoğrafları" olurdu, olması gerektiği gibi! futbol endüstriyelleşmeden önce "takım oyunu" ve "ruh" ile oynanırken, bir tek kişi çıkmazdı öne, hep "takım" olurdu şampiyon, hep "takım" fotoğrafları verilirdi.

    bu isimleri yanyana görünce fotomaç basınına bir katkım olsun istedim, o günlere gönderme yapmak niyetine...

    bunların hepsine photoshop marifetiyle birer zorro maskesi giydirip, ellerine de birer kılıç tutuşturup....e, tabi herbirinin yanlarına da olmazsa olmaz 2 tane de kıçı-başı açık "abla" koyacaksın ki, "erkek egemen" toplumun egoları da okşanmış olsun....

    sonra çakacaksın üstüne başlığı....
    "maskeli beşler avrupa'da"......

    rating garantilidir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın