• 309
    önce şunu yazalım. kilo vermek vücut geliştirmenin içinde yer alsa da tamamen farklı bir konudur kilo vermek. bana göre böyle.

    öncelikle sağlam bir diyetle beraber kardiyovasküler egzersizler yapmak lazım. kilo vermenin mantığını kavramak lazım. kısaca yazarsak insan vücudu kilo vermeye en yakın olduğu zaman uykudan kalkıldığı andır. yani gece boyunca birşey yenmediği için insülin direnci yok gibidir. vücut tüm enerjisini yağlardan karşılıyor. bu yüzden sabah kahvaltıdan önce spor yapın derler. bizim insanımız pazar günü sabah kahvaltıya gidiyor, tıka basa yiyor sonra hooop spora gidiyor. çok var böyleleri. dolu mideyle ne spor yapabiliyor ne de o kadar harekete rağmen gram zayıflayamıyor. sonra da ne yaptıysam kilo veremedim diyor. veremezsin tabii. insülini yükselt, vücuduna gerekli bütün enerjiyi dışarıdan ver sonra yağlar yanmıyor.

    kilo vermek bence bu sporun en kolay işidir. 100 gram kas kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilen bilir. 100 gram yağ yakmanın ne kadar kolay olduğunu da bilen bilir.

    kilolu insanlar şu göbeği bi eriteyim başka bir şey istemiyorum diyorlar. biraz dumbell kaldırır kaslarımı sertleştiririm diyordur ama asla o kadarla kalmıyor. kilo verdikten sonra hatlarımı düzgünleştireyim, bicepsleri biraz büyütsek iyi olur, omuzlar genişlese filan der. işte bunun için zayıflarken kas kaybı yaşamamaya özen göstermek lazım. diyetinizde proteini ihmal etmeyin. hatta bcaa takviyesi alın. bcaa amino asitlerini (lösin-valin-izölösin) vücut kendi kendine üretmez. bunu dışarıdan almak gerekir.

    her zaman daha ağır kaldırmayı deneyim ama hareketleri nizami yapmaya gayret gösterin. hareketin etkilediği bölgeyi hissetmeye çalışın. bu arada squat çalışın, ihmal etmeyin. squat candır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın