resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 27
    --- scoutgs.com ---

    elano galatasaray’da.

    dün bir haber paylaşmıştık sizinle. bir transferin bitmek üzere olduğunu ve son pürüzlerin giderildiği bilgisini paylaşmıştık. yine çok eleştirildik ama bu bilgiyi tamamen saklamakta istemedik. çünkü hemen hemen oyuncu ve kulüple anlaşma sağlanmıştı. bu oyuncu manchester city formasını giyen elano blumer’di. yani elano artık galatasaray’da.

    futbola brezilya’nın guarani takımında başlayan elano kısa süre içinde kendini göstererek santos takımına kadar yükseldi. genç yetenek burada oynadığı oyunla herkesi büyüleyince kuşkusuz avrupa kapıları ona açılmış oldu. aslında ilk durağı üst düzey bir lig olmayan shakhtar donetsk olunca biraz garipsendi. ancak orada da başarılı futboluna devam etti. brezilya milli takımda da görev alan elano orada da başarılı maçlar çıkardı. 2005 yılında geldiği shakhtar’dan 2007 yılında tam 11 milyon euro’ya ayrıldı ve adanın yolunu tuttu. artık daha popüler bir ligdeydi. ilk yılında 8 geçen sezon ise 6 gol attı. ancak city’nin daha büyük yıldız alacağız sevdasıyla takıma forvet doldurması sonucu biraz arka plana itildi. iyi sayılacak performansına ve istatistiklerine rağmen biraz arka plana atılması diğer kulüplerin de dikkatini çekiyordu. takımdan ayrılma durumu olunca devreye giren galatasaray’ın teklifini kabul etti. manchester city kulübü ile de anlaşılınca elano’yu sarı kırmızı formalar içinde görmek için bir engel kalmadı.

    orta saha mevkisinde oynayan ve inanılmaz top tekniğiyle dikkat çeken elano aynı zamanda bir duran top ustası da diyebiliriz. duran topları çok etkili kullanan elano, adrese teslim pasları ile de dikkat çekiyor. eğer bir terslik olmazsa galatasaray çok uzun yıllar faydalanabileceği bir oyuncu transfer etti.

    --- scoutgs.com ---

    mi acaba?
App Store'dan indirin Google Play'den alın