resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 3902
    başka başlıklarda da benzer şeyleri yazdım ama buraya not düşmem gereken bir performans gösterdi 06/12/14 akhisar maçında.
    bu maçta melo'nun yerine kadroda yer bulmuş ama melo'nun değil selçuk'un görevlerini üstlenmiş oyuncumuz.

    söz konusu maçta "bilal olmadığı için emre'yi kullanabildi" aslında çok haklı bir argüman değil. tam tersine, bilal'li akhisar'a karşı emre'yle oynamak daha kolay olurdu çünkü bilal çok fazla basabilen veya rakip ortasaha oyuncularına baskısıyla tanınan bir oyuncu değil. tam tersine, bilal'in yerine oynayan saidi ntibazonkiza ve arkasındaki zokora-djoum ikilisiyle aslında fizik olarak bilal'li akhisar'dan daha güçlü bir orta saha ile çıktı akhisar.
    yani kağıt üzerinde, fatih terim'li 2. sezondan prandelli gidene kadarki galatasaray ortahasası düşünüldüğünde (mancini'li dönemde devre arasından dönüşte oynanan birkaç maç hariç), ağır bir oyun ve orta alanda yüksek fiziksel mücadele beklemek mantıklı olacaktı ve bu durumda emre çolak'la başlamak çok riskli gibi görünüyordu.

    özel olarak da aslında selçuk daha çok yaptı melo'nun görevini ki kaptığı top sayısından görülebilir bu.
    emre de kendinden beklenmeyen bir biçimde seri oynadı ki yetenekleri buna müsait.

    o gün dikkatli izleyenler, 14 mayıs 2011 gençlerbirliği galatasaray maçı'nda bülent ünder'in emre'yi benzer bir görevle oynattığını ve emre'nin o gün müthiş bir maç çıkardığını hatırlayacaklardır.

    fiziksel yetersizliğini seri oyunu, bilekleri ve zekasıyla kapatmayı başardı ve "mevlevî"likten kurtuldu sonunda. hep söylenildi "ayağında topu bu kadar gereksiz tutmasa olacak" diye; ne kadar haklı olunduğu görülmüş oldu tekrar.
    selçuk'un yerine devam etse ve melo da selçuk'un yerine devam etse takım bir seviye daha yukarı çıkacaktır.
    çünkü son 3 yılın en iyi selçuk'unun yaptığı işleri, herhangi bir günündeki melo rahatlıkla yapar, üzerine hücum anlamında da çok daha fazlasını katar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın