• 21604
    "özgür yankaya'nın bir refleks hareketi var. bu hareket, uzun yıllar futbol oynamış kişiler -zaman zaman ben de yapıyorum- gayri ihtiyarı, istem dışı bir hareketle yapabilir. kendisi de farkında olmadığını söyledi. maçtan sonra konuyla ilgili bir arkadaşının bunu kendisine söylediğini kendisinin de buna şaşırdığını kaydetti. olabilecek bir reflekstir. hakemler; konuşmalarına, hareketlerine biraz daha dikkat edecekler. "özgür yankaya'nın hareketini görünce ben de şaşırdım. oyuna konsantre olduğunuz anda çok farklı şeyler de yaparsınız"

    "fenerbahçe kalecisi volkan'ın ceza çizgisi üzerinde bir müdahelesi var. bu müdahele çizgi üzerinde bir müdaheledir. hakemin kararı doğrudur. böyle kararlar çok süratli bir şekilde veriliyor. yan hakemlerin karar vermesi gerçekten çok zor. kendinizi onların yerine koyun. hakemlerimiz zaman içerisinde hatalar yapabilir. bunu anlayışla karşılamanız lazım"

    "emre kardeşimizi çok seviyorum. iyi bir futbolcu. yıllarca gerek galatasaray gerek fenerbahçe'ye gerekse milli takıma yıllarca hizmet etti. zaman zaman agresif hareketleri var. bu oyuna konsantre olduğu için. bunu futboldan gelen kişi olarak bir yere kadar normal karşılayabiliriz. ancak saha içerisinde zaman zaman hereketleri, hakemlerle konuşma tarzı, el kol hareketlerini sık sık kullanması, gerek oyuncuları, gerek seyircisi yanlış yerlere yönlendiriyor. emre kardeşimiz

    "ilk devre emre'nin rakibine bir müdahelesi var. rakibe tabanla hareketi sarı kartlık, hakem bunu görememiş. cezayı alacak. yani görev vermiyoruz. hakemin mutlak suretle kuralları yerine getirmesi lazım. emre'nin 2. devre bir hareketi var. parmak hareketi. bu parmak hareketini yapan kim olursa olsun, hakemlerimizi verilen talimatla sarı kartla cezalandırılması gerekiyor. hakemimiz karar vermiş, arkasını dönerken hakeme yönelik hareketi nedeniyle ikinci sarı kart gösterildi"

    "fenerbahçe-eskişehir maçında bir yardımcı ile bir çizgi hakemimiz 2 penaltı pozisyonunda maalesef yanlış kararlar verdiler. 2 hakemimiz ilave yardımcı hakemimiz hüseyin sabancı diğer yardımcı ekrem kan maalesef kararlarında algı eksikliğinden dolayı doğru karar verememişler. her ikisi de bundan sonraki maçlarda bir müddet görev alamayacaklar. verilen penaltının yaptığımız çalışma neticesinde penaltı olmadığı ve ilk yarıda hüseyin sabancı'nın önünde olan elle müdahelenin ise penaltı olduğu kararına vardık. tolga özkalfa, penaltı kararında dikkat ederseniz farklı algılıyor. ancak kulaklığına aldığı mesajla kararını değiştiriyor. ona yanlış yaptığını söyledik. yönetim tarzında bir sıkıntı yaşadığını zannetmiyoruz. o da bir müddet maçlarda görev alamayacak"

    "karabükspor-beşiktaş maçında, 1. yardımcı hakemin ofsayt pozisyonu ile ilgili bir hatası var, pozisyonu kaçırmıştır. ofsaytlar kaçabilir, gol de yenebilir, bunlar kağıda yazılı kurallar değildir.''

    "bazen pozisyonları göremiyorlar ama bu hata. ben bile şaşırıyorum, gözünün önüdeki eli göremiyor. burada bir kasıt olsa, o hakem bir dakika bile hakem camiasının içerisinde barınamaz. tepkiler var, olacaktır. bazı haftalar hatalar peş peşe geliyor, bunların hepsini ortadan kaldırmamız gerekiyor., kaldıracağız. hatalar futbolun içerisinde var, biz de bu hataları minimumn seviyeye indirmeye çalışıyoruz. hakemlerimizin iyi niyetinden kimse şüphe etmesin. hatalar var, oluyor ve hataları en aza indirmek istiyoruz"

    zekeriya alp
App Store'dan indirin Google Play'den alın