resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 476
    "tabii ki hollanda'nın altyapısı hepimiz tarafından biliniyor, ekol oldular. yıllardan beri de futbolcu ihraç ediyorlar dünyaya. bizim oyuncularımız belki onlar kadar teknik anlamda yeterli olmayabilir. yani bu söyledikleri eğitim anlamında yeterli olmayabilir ama bizim oyuncularımızın en azından aldığı parayı hak eden bir davranışları var. bunu unutmamak lazım.

    zaten onlar bu eğitimi aldıkları için ülkemize geliyorlar ve bizim oyuncularımızdan 3-4 kat fazla para veriliyor ama o parayı hak etmek için acaba gerçekten gereğini yerine getiriyorlar mı, bunu da onların düşünmesi lazım.

    galatasaray 'da hollanda'daki kadar koşuyor mu acaba? yani burada koşuyor, adam kovalıyor, basıyor, pres yapıyor, savunmaya geliyor. ama galatasaray'da sadece ayağına top geldiğinde oynuyor. yani bunları da düşünmek lazım konuşurken. her şey bu kadar basit değil."

    herhalde bunun hesabını soracağız.
    ne bekleniyor kendisiyle ilgili acaba; kendi ağzıyla söylediklerini (içeriği başkasına ait olabilir bak orası ayrı mevzu) unutalım mı?
    3-4 katı fazla para alıyor demiş; yalan.
    selçuk'la burak'la aralarında 500bin euro yoktur.
    yani bu söyledikleri eğitim anlamında yeterli olmayabilir ama bizim oyuncularımızın en azından aldığı parayıhak eden bir davranışları var. bunu unutmamak lazım
    bizim oyuncularımızın aldıkları parayı hakeden bir davranışları var...
    bakın bu, kendisinin yerli ve yabancılara bakışını açıkça gösteren bir ifade.
    bildiğin altı boş, klasik yabancı düşmanı laflar.
    kim hakediyor yerlilerden aldığı parayı?
    bunu söylerken misal burak yılmaz'ın, selçuk'un falan aldıkları paraları hakettiğini söylüyor hamza.
    rezillik.

    ha, tüm bunları da, sneijder'in "türk futbolcular pas yaparken çok düşünüyor" sözlerine yanıt olarak söyledi.
    burda bir de şuna dikkat çekmek istiyorum; sneijder'in tespiti somut bir tespit. seri oynayamıyoruz. aksini söyleyebilecek biri var mı? son derece somut bir durum tespiti. hamza buna "evet doğru bir tespit" diyebilir ve böylece kimsenin başı ağrımaz. ama hamza, bir refleks olarak savunmaya geçiyor. geçsin ona da eyvallah. eyvallah da, somut bir tespitin karşılığında, ergen bir sözlük yazarı gibi ad hominem yapıyor. "bi kere bizim oyuncularımız koşuyoylay, sen onlay kaday koşuyoymusun ona bakalım bence şinaydey" falan tarzı, somut tespiti yapanı yalanla lekeleyerek aklınca savunma yapıyor.

    bak cümlenin başında "tabii ki hollanda'nın altyapısı hepimiz tarafından biliniyor, ekol oldular. yıllardan beri de futbolcu ihraç ediyorlar dünyaya. bizim oyuncularımız belki onlar kadar teknik anlamda yeterli olmayabilir" demişsin. bırak orda!
    ama fatih terim'in malum "boş özgüven yüklemesi" tekniğinden etkilendiği için, illa orda bi boklayacak yabancıyı, yerliyi yüceltecek.
    bunlar kendisi hakkında yeterince şeyi anlatıyor.

    hesap soracağız elbette.
    galatasaray'ın yıldızına iftira atan, onunla ilgili yalan söyleyen birinden elbette hesap soracağız.
    elbette eksiyle başlayacak.

    bu vesileyle geçen gün kendisi için önyargılı davranıldığını iddia eden arkadaşlarımızı da yanıtlayalım;

    kendisiyle ilgili tavrımız önyargı değil sonyargıdır.
    bu sonyargı değişmez diye de bir şey yok elbette.
    daha önce de yazdığım üzere, özel olarak baştacımız sneijder'den ve genel olarak yabancılardan yaptığı bu düşmanca yorumlar nedeniyle özür dilerse ve davranışlarıyla da bu pişmanlığını belli edebilirse elbette kendisiyle ilgili görüşlerimizi değiştiririz.
    yoksa kusura bakmayın da yeri geldiğinde birilerine yaranmak için veya kendi garabet dünya görüşünü haklı çıkarmak için -yerliler koşuyor yabancılar koşmuyor yerliler paraları hakediyor yabancılar haketmiyor stayla- galatasaray'ın yıldızına iftira atabilen birini, neye hizmet ettiği meçhul (meçhul değil ya neyse o da başka bir konu) bir takım liseci kulübün başına getirdi diye "al abicim sana tertemiz bir beyaz sayfa" diyecek halimiz yok.

    bugün bakın 2000 yılındaki efsane kadroya, konuşmalarına dikkat edin, konu hagi'ye geldiğinde hepsine dikkat edin, bülent korkmaz ve biraz da arif erdem hariç, kimse hagi ile ilgili nasıl söylesem, yeterli konuşmaz. hatta özellikle sorulmadıkça hagi'den pek bahseden yoktur. içten içe ne hissettikleri ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü bu somut olmaz ama somut olan bir şey var ki hagi'ye hakettiği değeri verdikleri söylenemez.
    aynı zihniyeti hâlâ görebiliyoruz.
    bunun sebebi baloncu fatih terim'dir.
    fatih terim yanlış bir algıya kapıldı ve türk futbolcusunun diğerlerinden bir eksiği olmadığını düşündü 1. döneminin sonunda.
    bunun düşündüğü gibi olmadığını hem 2 hem de 3. dönemlerinde gösterdi. görmedi; ama gösterdi.
    ama çevresi bu hastalıktan kurtulamadı.
    hamza da o hastalıktan muzdarip.
    hamza'nın gözünde selçuk, burak, yekta, olcan, sabri, hakan balta, umut bulut falan hep aldıkları paraları hakeden, çok mücadele eden çocuklar.
    sneijder'se fazla konuşan, yeterince koşmayan, aldığı parayı haketmeyen, ekolden yetiştiği için şanslı, yoksa bizim çocuklardan çok da yetenekli olmayan bir yabancı.

    elbette -99 ile başlayacak.
    galatasaray gerekirse 8 yabancıyla oynasın ama saha içinde ve dışında duruşunu kaybetmesin.
    hiç umrumda olmaz.
    çünkü galatasaraylıyım.
    yerlispor, terimspor, qanqitolaryunaytıdlı değilim.

    hayırlı olsun demek isterdim gelişine.
    umarım özür diler ve değişebilir.
    insanlar değişebilir çünkü.
    ben buna inanıyorum...

    imza töreninde yaptığıkonuşmaların ardından düzenleme:

    --- alıntı ---

    "sneijder konusunda, o günkü şartlarda söylenen bir şeydi. sneijder'in yaptığı bir röpörtaj sonunda böyle bir yorum yaptım, bu hiç gündeme gelmedi. hollanda takımı'ndaki durumdan bahsetmişti ve ben milli takım hocasıydım. sneijder, dünya kupası'ndaydı ve o gün verdiği röportaj da anlamsızdı. başka yerde olan futbolcu arkadaşlarını yermeye gerek yok. sneijder benim için çok kıymetlidir. ben, orada sneijder özelinde bir şey söylemedim, genel bir ifade kullandım aslında. biz zaten eksiklerimizi biliyoruz. sadece sneijder için değil tüm yabancı oyuncular için türkiye'ye neden geldiklerini bilmek zorundalar ve kendilerinden bekleneni vermek zorundalar. o heyecanla biraz ileri gitmiş olabilir, bunu da kabul ediyorum. sneijder ile de bugün konuşacağım, benden yana herhangi bir sorun yok, ondan yana da olacağını düşünmüyorum ve belki de o da o gün verdiği röpörtajdan dolayı pişmandır."

    --- alıntı ---

    konuyla ilgili bunları söylemiş. arkadaşlar bunu "geri vites" olarak yorumlamış.
    bu bir paragraf sorusu olsa bir netiniz gitmişti arkadaşlar...

    "sneijder, dünya kupası'ndaydı ve o gün verdiği röportaj da anlamsızdı. başka yerde olan futbolcu arkadaşlarını yermeye gerek yok"
    hâlâ çocuğun somut tespitini, bir yergi olarak yorumluyor :) hâlâ bundan ders çıkaracağına gereksiz bir savunma refleksi gösteriyor.

    "biz zaten eksiklerimizi biliyoruz"
    biz zaten eksiklerimizi biliyoruz. senin söylemene ihtiyacımız yok. kimsenin söylemesine ihtiyacımız yok.

    "o heyecanla biraz ileri gitmiş olabilir, bunu da kabul ediyorum. sneijder ile de bugün konuşacağım, benden yana herhangi bir sorun yok, ondan yana da olacağını düşünmüyorum ve belki de o da o gün verdiği röpörtajdan dolayı pişmandır"
    pişman olması gerektiğini düşünüyor ısrarla! yaptığı somut durum tespiti yüzünden ileri gittiğini, hatta mümkünse pişman olması gerektiğini söylüyor :)

    ve burdan, hamza'nın geri adım attığı sonucunu çıkarıyor arkadaşlar :)
    türkçe hocalarınıza çok selamlar arkadaşlar :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın