resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 469
    artık geldi ve hayırlı olsun diyelim. neden geldi, niye geldi sorularını bir kenara bırakalım. tepkimizi ve eleştirilerimizi yazdık. artık 6 aylık sürede neler yapacağını göreceğiz ve bu süreyi olumlu geçirmesi için destek olmamız ve yapıcı eleştirilerimizi söylememiz gerekiyor.

    sneijder'le ilgili söyledikler, terim'le arasındaki bağ falan filanı unutalım. bunları konuşmamızı sadece fenerliler ister. maksat ortalığı karıştırmak.

    takımla ilgili ona söyleyeceklerim şunlar.

    takımın düzenli oynayan ilk 11'de gol atan 2 oyuncu var. sneijder ve burak. bunun haricinde stoper chedjou atıyor ama onu saymak doğru değil. burak ve sneijder dışında gol atanı bir kenara bırakalım rakip ceza sahasına giren oyuncumuz bile yok. zaten attığımız gol sayısına baktığımızda durum anlaşılıyor. geçen sezon şampiyon olan fenerbahçe'de 4 hücum oyuncusu 40 gol filan attı yanlış hatırlamıyorsam.
    evvela yapman gereken ilk 11'de gol atan oyuncu sayısını arttırman. ya umut'u da ilk 11'e koyacaksın ya da mevcut ilk 11 oyuncularını ceza sahasına girmesini sağlayacaksın. bu görevi olcan yapabilir. geçmiş sezonlardaki gol oranı yüksek sayılır. hamit geldiğinden beri bunu yapamadı keza bruma'da. bruma da yapabilir aslında o giriyor ama sonuç alamıyor. hamit ise hiç girmiyor. selçuk da yapabilir ki geçmişte yaptı.

    gelelim nasıl ve ne şekilde oynayacağımıza. burak lig için bence vazgeçilmez forvettir. adam her şekilde atıyor ve rakipler için sinir bozucu bir oyuncu. 90 dakika rezil oynuyor ama bir ayak koyuyor golü atıyor. umut ise takım için gerekli bir oyuncu. takım savunması ve ileride pres için etkili bir oyuncu. her iki oyuncu da birbiri için yararlı oyuncu. umut ayrıca sneijder ile alıp vermede de yararlı bir oyuncu.

    kısacası forvet hattı umut-burak olmalı.

    kanatlar ise mutlaka olmalı. sol kanat olcan veya emre çolak olabilir. emre biraz daha dinamik olduğundan savunma açısından da pres açısından da iyi olabilir. sağ kanat ise bruma. takımda bir tane topu alıp gidecek oyuncu olması lazım.
    orta ise sneijder ve melo. sneijder'i saf ön libero olarak değil serbest 8 numara olarak düşünebiliriz.prandelli'nin ön liberosu şeklinde değil. ilk senesindeki selçuk gibi. savunma işini kanatlar+melo ve ileride umut'la yapabiliriz. zaten 3 tane ön libero koyduğumuzda da 4 yiyoruz.

    orta saha yapısı ise emre (olcan) - sneijder - melo - bruma.

    klasik 4-4-2 gibi gözükse de 4-1-3-2 şeklinde de düşünebiliriz. zaten maç esnasında bu dizilişler kayboluyor. bekler de çıkarsa 2-3-3-2 oluyor.

    neden bu şekilde yazdığımı da açıklayayım ki sallamasyon olmadığını bir analize dayandığını göstersin.

    bu şekilde;

    takımda gol atan sayısı yükselmiş oldu öncelikle. (umut+burak+sneijder)
    geriden süpriz şekilde ceza sahasına giren oyuncumuz oldu. (sneijder)
    kanatlar sadece beklere yüklenmemiş oldu (emre+bruma)
    ileride pres yapan futbolcu sayımız yükseldi (emre+umut) bunlara sneijder ve bruma da eklenebilir. en azından kaybedilen ilk toplara baskı yapabilirler.
    kontraatak yapamıyoruz ama en azından buna yatkın bir oyuncumuz daha oldu. (bruma)
    orta sahada topu yanlara değil de dikine oynayacak oyuncumuz oldu (sneijder)

    bunlar benim analizlerim sonucunda oluşmuştur. bir başkası başka türlü analiz yapabilir ama bu düzenin ligde ezip geçeceğini düşünüyorum. çünkü galataaray her ne olursa olsun hücum ağırlıklı oynadığı ve ileride pres yaptığı vakit durduralamıyor. ligde terim'in galatasaray'ı gibi avrupada ise mancini'ni galatasaray'ı gibi oynamak zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın