resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 2169
    kötü bir teknik adam değildir. benzer şekilde bu takımdan kovulan mancini ve rijkaard gibi adamlar da kötü teknik adam değildi.

    ama bazen olmaz. kimyanız tutmaz. ten uyumunu yakalayamazsınız. takıma her idmanda ekstra taktik antreman yaptırır ama aslında gerçekten takım olmayı başaramazsınız.

    bence suçu tamamen prandelliye yüklemenin bir anlamı yok. prandelli onca taktik antremanı ve eğitimi futbolculara vermek yerine tamamen mental unsurlara çalışsaydı belki de çok başarılı olurdu. ama sanırım bir şeyleri değiştirmek, köklü değişikliklere gitmek istedi.

    en basitinden, geniş bir kadro ile oynayım, kadro istikrarnını 11 kişi ile değil 15-16 kişiyle sağlayım dedi. ama 1 kere yedek kalan türk futbolcusunun (ya da yabancı ama genç futbolcunun "örneğin bruma,telles" ) bu durumdan mental olarak olumsuz etkileceğini hiç düşünmedi.

    bir çocuk ile konuşurken siz de çocuk olursunuz. küçük bir çocukla, bir yetişkin ile konuştuğunuz gibi konuşamaz, ona o şekilde davranamazsınız. bunu yapsanız bile sadece " eğitim " amaçlı yapmanız gerekir ki bu da çok uzun bir süre ve uğraş ister. prandelli futbolculara hep " bir yetişkin " gibi davrandı. oysa türkiye kocaman bir "kreş."

    burak, selçuk, yekta, olcan, semih gibi adamlar türkiye sınırları içinde amatör profesyoneller. bunlarla " çocuk " gibi konuşmadığı için gidiyor prandelli. bu adamlar gazlanmak, pofpoflanmak ister. abicilik-kardeşcilik oynamak ister. siz bu adamlara oturup kaset izlettirirseniz, 3 hafta sonra arena'da yuhlanırsınız hocam. 3 gün sonra da tenekeyi bağlarlar maalesef.

    çıkış yolu hatalıydı bi kere, o yüzden gidiş yolu da hatalı oldu, vardığı yerde...
App Store'dan indirin Google Play'den alın