resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 420
    ön yargı denilen "hastalığa" kurban giden genç teknik direktör. şu an kendisi için şöyle olacak böyle olacak demektense beklemek en mantıklısı zira kendisinin umut veren bir kariyeri var.

    bir eyüplü olarak şunu diyeyim hamza hoca eyüpte hala çok sevilir. alt ligleri takip eden varsa orada teknik direktörlük cidden zordur. ve başarılar genelde teknik direktör emekleriyle gelir. 2009/2010 sezonunda zamanında bizde de oynayan altan'ın çevresinde genç bir takım kurarak ekonomik sorunlar çeken eyüp'e play off oynatmış ve finali uzatmalarda kaybetmişti. ayrıca o dönem pek çok genç oyuncuyu da parlatmıştır.

    daha sonra denizlispor'a gitmiş 2010/2011de rüya bir başlangıç yapmıştır. daha sonra ekonomik krizler oyuncularını kaybetmesi vs sert bir düşüş yaşamıştır.

    adım adım ilerlemesi kariyerinin en büyük avantajı. tam anlamıyla pişti hamza. daha sonra akhisar'a geldi ve orada yaptıklarını herkes yazmış zaten.

    gelelim sneijder meselesine. dediğim gibi beklemek gerekir. kendisi ciddi vizyon sahibi. feldkamp gibi bir hocayla çalıştı, beğensek de beğenmesek de fatih terim'in yardımcılığını yaptı. futbolla yatıp futbolla kalkıyor. dolayısıyla kendisinin sneijder'i keseceğini düşünmüyorum. yabancı oyuncuların performanslarında ve mevkilerinde oynamalar yapmayı seviyor. en güzel örnek orduspor'da felaket bir süper lig performansı geçiren bruno mazenga'yı sağ forvete geçirmiş ve hem performansında hem koşu mesafesinde inanılmaz bir artış sağlamıştır.

    ve 10 numarayla oynamayı bu kadar seven (eyüpspor'da altan aksoy akhisarspor'da bilal kısa) bir hoca sneijder'i mutlaka kullanır. ama onu melo'nun yanında biraz daha zor bir göreve layık görebilir ki sneijder taktik bilgisi ve tekniğiyle bu görevi en iyi yerine getirebilecek oyuncumuzdur.

    gelir gelmez baskı altına almanın ne bize ne ona hiçbir faydası yok. öyle veya böyle takımımızın hocası kendisi. en son mancini böyle bir sorun yaşamıştı. mancini takımın başındayken her fırsatta fatih terim adının altında ezilmeye çalışılıyordu. ve biz pek çok sorunu çözen, en azından teşebbüste bulunan, hem taktik hem karakter olarak top class bi adamı kaybettik. eğer biz mancini'ye 0 ön yargı ile yaklaşsaydık ve kendisine biraz sahip çıksaydık yönetimin onu yollaması bu kadar kolay olmazdı.

    formayı adaletli dağıtmayıp, söylendiği gibi yabancı düşmanlığı yaparsa taraftar refleksine dayanamaz ama tek ricam biraz bekleyelim. sonuçta o da yıllardır beklediği bu fırsatı yakalamışken tepmek istemez. allah yardımcısı olsun.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın