resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7186
    neredeyse 3 sene once gecirdigim psikolojik bir cokuntu sonrası gerek merakimdan gerekse hayatin beni goturdugu yolu takip ederek, kendimi dinler-evren-insan-ruhsallik/ruhbilim konularini derinlemesine arastirirken buldum.

    aralarinda kurdugum baglantilar neticesinde vardigim esasli sonuclardan biri ise; sekilciligin, hakikatin dis kabugunu oluşturduğu ve hatta, sekillere akil almaz bicimde baglananlarin ve aslinda isin ozunu de yerine getiremeyenlerin buyuk izdiraplara ugrayacagiydi.

    burak ile ilgili bahsi acmadan once, hepimizin artik daha sık kulagina calinan su ferguson sozunu belirtmem gerekiyor:

    istatistik kisa etek gibidir, cok sey gosterir ama gorunmesi gerekeni gostermez.

    burak'in ise yillardir savunulmasinda tutunulan belki de tek dal, onun gol krali oldugu idi. aslinda bir kesim tarafindan hala da oyle.

    simdi gelelim su savunmanin inkisafina. burak, ligde 2-3 kere gol krali oldu, gecmiste yaptiysa simdi neden yapmasin? bu kadar gol atmis bir adami takimdan kesemezsin ve sair argumanlar.

    hakikatin dis kabugu, burak'in cok gol attigi, bir takimin forvetinin temel gorevinin gol atmak oldugunu gosteriyor olabilir. burak endeksli istatistiklerden, takim endeksli istatistiklere bakildiginda, takimin her sene giderek daha az gol attigini ve daha az pozisyona girdigini goruyoruz.

    isin ozune gelelim. sekilci bakis acisi, bize bir forvetin ozelliginin gol atmak oldugunu soylemektedir. ama gol sayisi daha az olup, takima faydali oyun oynayabilen forvetlerimizi hatirlayalim. elmander, drogba, baros, nonda. vs. bu forvetler, burak'tan dusuk gol sayilarinda kaldilar. ama takim olarak hucum gucumuzun, burak'in tek forvet oynadiklari takima nazaran daha fazla olmasindaki ana etken, saydigim forvetlerimizin takimin ileride cogalmasinda yardimci olmasiydi. burak'in attigi gol sayilari, burak'i savunanlarin gozlerini kor ederken, korktugum kotu gelecek, bu bakis acisina sahip taraftarlarin zihninde yer etmemisti. zaman gecti, olaylar gelisti ve burak, zaten ozu itibariyle iyi bir futbolcu olmadigini simdi ayan beyan gosteriyor. eskiden sekillerin arkasinda kahramanlasan adam, simdi kulupte nefret edilenlerden oldu. isin ozu ortaya ciktigi icin, neyin ne oldugu daha iyi anlasildi.

    iste burak hakkindaki sekilci bakis acisi, yavas yavas yerini öz'ün idrakine birakmaya basladi. ama artik cok gec. kendimi peygamber gibi gordugumden degil ama, dilimde tuy bitmisti zamaninda. simdi ortaya gercek cikinca, ceremesini hepimiz cekiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın