• 945
    1998-2002 arası galatasaray'ın iskelet kadrosunu almış yetenekli jenerasyonu hariç tarihi başarısızlıklar dolu milli takım. euro 2008 ise içi tesadüf dolu koca bir mucizeydi. hiçbir zaman oturmuş sistemi ve mantalitesi de olmadı. peki neden sanki başarısızlık ilkmiş gibi davranılıp eleştiriliyor? çünkü artık insanlarımız uyandı. artık her gelen teknik direktörün devrim yalanlarına gülüyorlar. futbolculara verilen paralara ve gereksiz masraflara isyan ediyorlar. her zaman kendimizde var zannettiğimiz türk futbolcusunun ruhlu ve mücadeleci olduğu palavrasına inanmıyorlar. en saf insanın bile görebileceği kirli futbol düzenine karşı vurdumduymazlığa ve ahlaksızlığa çıldırıyorlar. dediğim gibi artık sınır aşıldı ve insanlar artık türk futbolundaki sorumluların en kötü işlerinden olmasını istiyorlar.

    her şeyin sorumlusu demirören ve terim mi peki, gitseler her şey hallolacak mı? yetmez ama evet. ibret olsun diye artık başarısız olanın gönderilmesi gereken zaman geldi. istifa kültürünü bu ülkede yaygınlaştırma vakti geldi. gelmek istediğim nokta şu: terim 2006 ve 2010' a gidemedi. 2008'e play-off oynanmadan gittik. ama grup birincisi falan değildik. 2014'e gidemedi. 2016'ya bir mucize olmazsa gidemeyecek. adam 2012 hariç son 10 senedir arada sırada gidip gelmesine rağmen milli takımı yönetmiş ve aynı zamanda bir başbakan kadar alanında yetki sahibi olmuş. sonuç ne peki, tam bir hayal kırıklığı. ona rağmen adamın tüm bu olanlardan sıyrılması gündemde. daha ne yapsın ki falan diyenler var. adam tam hayal tüccarı ve icraat sıfır, hala salak gibi bu adama inananlar var. beyimiz de farkında bunun, hala rüzgara, oyuncu yetersizliğine, hakemlere falan bahane buluyor. adam tam bir yalan makinesine dönüştü sayemizde. sorumluluk ahlakı yok adamın.

    uzun lafın kısası, yetmez ama evet. sıra demirören'e de gelecek. ama ülke futbolunun kurtuluşu ve mili takımın bekası için önce terim'in istifa etmesi gerekiyor, hem de en acilinden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın