2014-15 EuroLeague 5.Hafta Maçı
21:45 Barış Ve Dostluk Spor Salonu
93 - 66
  • 6
    2014-2015 euroleague erkekler d grubu 5. hafta mücadelesi. rakip pirede çok etkili olan ve geçen sezon sahasında sadece 3 kere ( 2 panathinaikos 1 armani jeans milano ) kaybetmiş olympiakos. evlerinde nasıl oynadıklarını belirtmeye gerek yok. şahsi görüşüm grup liderini belirleyecek maç. biz kazanırsak içeride de bunları yenip lider bitiririz , tersi olursa onlar lider bitirir. hoş ilk grupları lider bitirmenin pek bir albenisi yok. maça gelirsek geçen sezon ki görüntümüzü henüz yakalayamamış görünüyoruz. bunda geçen sene mecburi sakatlıklardan sonra sert bir savunma takımına evrilmemiz baş rol oynuyor. kadromuz iç-dış dengesi bakımından , oyuncu kalitesi bakımından bu maçı kaldırabilecek seviyede ama sahada neler olacak akşam göreceğiz.

    olympiakos özellikle spanoulis'in sürüklediği ama genel olarak hangi maçta hangi oyuncunun yıldızlaşacağını bilemediğimiz , sistem içerisinde her maç çıkan farklı bir yıldızın maçı alıp götürdüğü bir takım. maçı kontrol etmek böyle zorlu deplasmanlarda çok önemli. 4-5 hücum sayı bulunamadığı zamanda sert savunma ile muhakkak karşılık verilmeli. rüzgarı rakibe kaptırmadan başa baş girersek son 10 dakikaya her şey olabilir. bize üstünlük kuracakları tek yer pota altı olarak gözüküyor kağıt üstünde. bunda furkan'ın yalnız kalması , jawai'nin henüz toparlayamaması ve vougioukas'ın henüz adapte olamaması önemli etkenler.

    spanoulis'için içeri drivelarında muhakkak karşısında kalan oyuncumuzun geçilmemesi gerekiyor. savunma dengesini bozup ya kendisi basket-foul alıyor ya da köşede forvetlerden birisini bulup hücumun üçlükle bitmesini sağlıyor. savunmada agresif olup fast break sayılarını arttırsak şansımız yükselir. burada özellikle sinan'a büyük iş düşüyor. başımıza iş açacak oyuncular petway ya da dunston olur diye düşünüyorum. atletizmin yanında yüksek oyun bilgileri bu akşam bizi zorlayabilir. gruptan çıkma adına çok önemli olmasa da galibiyet büyük bir özgüven getirir takımımıza. allah yardımcımız olsun. saldır yenilmez armada.

    (bkz: galatasaray'ın oynadığı hiçbir maçta rakip favori olmaz)
App Store'dan indirin Google Play'den alın