• 1
    başlıyoruz arkadaşlar. gssozluk twitter ve facebook hesaplarından paylaşılan hashtag'e muhakkak destek olalım.

    allah utandırmasın.

    (bkz: göreyim benim aslanlarımı)

    hesap no: tr 65 0001 2009 4790 0001 0120 35 fatma özcan halk bankası ermenek şubesi
    ayni yardim için adres: güneyyurt kasabası oda mahallesi - ermenek / karaman

    not: bir sefere mahsus değil de her ay düzenli miktar yatırabilecek arkadaşlar özel mesajla bilgi verirlerse, paylaşmak istediğim bir konu var. allah niyetimi, kalbimi biliyor. umarım dilediğimiz gibi bir sonuç elde ederiz. şimdiden hepinize tek tek teşekkürlerimi sunuyorum...

    kamuoyunun dikkatine;

    28 ekim 2014 ermenek kömür ocağı kazası, tüm kamuoyunun olduğu gibi biz galatasaray sözlük yazarlarını da derinden sarsmış ve üzüntüye boğmuştur. ülkemizde son yıllarda artan iş kazaları ve bunların sonucu gerçekleşen ölümler artık tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır.

    konunun politik yanı, bulunduğumuz platform gereği ilgi alanımız dışında olmasına rağmen, insani yanı ile vicdanlarımızı kanatmaktadır. yaşanan bu elim olayların sonucu olarak, mağdur olan eşler, evlatlar ise durumun vehametini birkaç kat artırmaktadır.

    son yaşanan olayda, göçük altında kalan ve günlerdir ulaşılmaya çalışılan işçilerden bir tanesi olan, mehmet özcan'ın oğlu ömer asaf evladımızın, "babama 'galatasaray maçı var' dersek madenden çıkar" sözleri yaşadığımız çaresizliği tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

    bu noktadan sonra, yapılacak birçok şey olması gerektiğini düşünen bizler, evladımızın eğitim masraflarını karşılamak için bir platform oluşturulması gerektiğini ısrarla vurgulamak istiyoruz.

    özellikle, renklerine sevdalı olduğumuz galatasaray'ımızın, yönetim kurulu üyelerinin bu çağrımıza ses verip, gerekli yasal prosedürleri halletmesi ricamızdır.

    biz galatasaray sözlük yazarları olarak üstüne basarak bir kez daha belirtiyoruz, herhangi bir kurumdan veya şahıstan maddi destek beklentimiz yoktur. ömer asaf yavrumuzun tüm eğitim masrafları, galatasaray sözlük yazarları tarafından, tabiri yerindeyse imece usulü(ailesinin rızası olmak kaydı ile) karşılanacaktır.

    galatasaray'ımızın en büyük efsanelerinden baba lakaplı rahmetli gündüz kılıç'ın söylediği gibi;

    ...bilirsiniz ki her insanın ayrı bir huyu, ayrı bir karakteri olduğu gibi, her futbol takımının da kendine has bir karakteri vardır... galatasaray bir his takımıdır... kısacası galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır.

    gün canı yanmış galatasaray'lılar ile birlikte üzülme ve onlara destek olma günüdür!

    kamuoyuna saygıyla duyurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın