• 305
    bu konuda çalışan insanları ikiye ayırıyorum ben.

    1- spor geçmişi olan insanlar
    2- spor geçmişi olmayan insanlar

    tabiki %100 oranda söylediklerim herkesi kapsamıyor ancak bu gruplardaki insanların büyük çoğunluğu ne yazık ki gözlemlediğim özelliklere sahip.

    - spor geçmişi olan insanların büyük kısmının, sağlıklı olayım, güzel görüneyim, kendime bakayım, adonisim olsun kafasında yapmadığını biliyorum, çevremde bir çok elit sporcu var üniversite ve sosyal hayatımdan ötürü ve bu insanların neredeyse hepsi sporu bir alışkanlık olduğu için yapıyorlar. ben okulda öğrendiğim şeyleri uyguluyorum, sabah kalkıyorum kahvemi alıyorum tartan piste çıkıp 20 dakika koşuyorum, eve geliyorum kendi programımı uyguluyorum evet yemeklerime dikkat ederim ama kalori hesabı yapmak "bence" takıntıdır. rahat olmalı insanın kafası, zaten yediklerinizin kafanızda şekillenen bir kalori limiti vardır bu limiti aşmayında hangi öğünde kaç kalori aldınız, hangi besinin tanesi kaç kalori bu size ne kadar yağ olarak dönecek, ne kadar yol olarak dönecek falan uğraşmayın bunlarla.

    - spor geçmişi olmayan insanlar, bak işte bu kardeşlerim biraz tehlikeli. her salona gittiğimde görüyorum bunlardan salonun bir köşesine kümelenmişler. ben sakatlığımdan dolayı ağırlığa girmiyorum ve vücut ağırlığımla çalışıyorum. bu yüzden antrenmanımın salon kısmı hemen hemen minderde geçiyor. bu kardeşlerimin bir kısmı elinde telefon aynada foto çekiniyorlar, bir kısmı çığlık çığlığa antrenman yapıyor, bir kısmı havlu getirmeksizin o aletten bu alete sürtünüp duruyorlar, diğer bir kısmı aldığı ağırlıkları sanki dünyaları kaldırıyormuş gibi yere fırlatıyor ve en tehlikeli kısmı ise salonun bir ucundan diğerine goygoy yapan adamlar. spor yaparken ağzınızdan çıkan her kelime performansınızı düşürür. bunu bir kaç defa anlatmayı denedim, öyle burası kahve değil susun tarzından ziyade bilimsel şekilde oksijen tüketiminden, performanstan, kalp atım hızından falan anlattım ama anlamadılar ne yazık ki. bende karışmadım ondan sonra.

    bu bahsettiğim arkadaşların spor ömrü ne yazık ki 2-3 sene. supplement kullanarak vücudundaki akneleri geliştiren ve bana kalırsa bu sporun saygınlığını düşüren arkadaşlar bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın