• 206
    fut'ta para kazanmanın olayı ticaret olan oyun. ekşi duyuru'da ayrıntılı bir şekilde anlatmıştım, ama maalasef silinmiş. burada da biraz özet geçeyim. fifa 14te böyleydi, 15te de böyle devam ediyordur.

    ultimate team moduna girdiğiniz zaman size bronz ve gümüş oyunculardan oluşan bir kadro veriyor. bunlarla hiçbir online maçını kazanmanıza olanak yok. çoğu amele tipler, chemistryler desen o bile yok. o yüzden hemen offline moduna yükleniyoruz. ilk sezon/maçlar amatör, semi-pro olduğu için her şekilde kazanıyorsunuz ve elinize bir miktar para geçiyor. bu noktadan sonra takımı 500-600 altın eden altın oyuncular ile kuruyoruz. bu takımın iskeleti olacak. offline'dan devam ederseniz yavaş yavaş proffessional, world class seviyelerini görmeye başlayacaksınız ama bu yeni altın takım ile gene zafere ulaşabilirsiniz. bir diğer seçenek ise online moduna atılmak. alt liglerde oynayacağınız için gene başarılı olma ihtimaliniz var.

    maçlardan kazandığınız para ile bir süre sonra elinizde az çok bir sermaye olacak. işte bu noktadan sonra ticarete atılıyoruz. 1500-2500 arasındaki oyunculara odaklanacaksınız. örnek olarak sırf welbeck ticareti yapacaksınız. (fut 14te ticaretini yaptığım sıra 2200e gidiyordu.) welbeck piyasasını öğreniyorsunuz.
    1 açık arttırma fiyatı vardır.
    2 buy now fiyatı vardır.
    bu iki fiyat arasında 200-400 coin fark olur. açık arttırmadan aldığınız welbeckleri buy now ile okutacaksınız. fut her satıştan %5 komisyon kesecek ama buna rağmen her welbeck'ten 150-350 coin arası kar elde edeceksiniz. bu şekilde rooneyli, schürrleli kadrolar kurabilirsiniz.

    elinizdeki sermaya arttıkça daha fazla pazara atılmalısınız çünkü bir süre sonra welbeck sirkülasyonunda maksimuma ulaşıyorsunuz. artık dzeko, negredo gibi diğer oyuncu pazarlarına da gireceksiniz.

    bir önemli nokta ise bu ticareti başta dediğim gibi 1500-2500 coin arası gideri olan oyuncular için kullanmanız idealdir. fut'un kestiği komisyon yüzünden daha yüksek seviyelerde aynı verimi alamazsınız.

    bu sistem her ne kadar zaman alır gibi gözükse aslında uygulaması basittir. maç arası markette girip açık arttırması 20-25 dakika içinde bitecek tüm welbecklere teklif yapıyorsunuz. ardından maça giriyorsunuz. maç sonunda bu açık arttırmalar sonlanmış oluyor. kazandığınız welbeckleri markete sürüyorsunuz. bu sırada önceden koymuş olduğunuz welbecklerin bir kısmı satılmış oluyor. bundan gelen sermayeyi yeni welbecklere yatırıyorsunuz. bu çarkı döndürdükçe paraya para demiyorsunuz.

    paket açmak yapabileceğiniz en kötü yatırım olur. arkadaşlarla birlikte 1000 paket açmış olabiliriz, top star denilecek seviyede hiçbir oyuncu çıkmıyor. emeğinize yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın