• 328
    sevgili yazarlar,

    ne yazık ki ilk günden beri sözlükte yıkamadığımız bir durum var. ve bu durum son zamanlarda giderek rahatsız edici bir boyuta ulaştı.

    bilindiği gibi entry'lerin silinme gerekçelerinde yer alan tanım, örnek, alıntı ya da bkz değil maddesinin altında şöyle bir kural var;

    "doğum günü, bayram, düğün, hastalık, ölüm ve sair özel niteliği bulunan günlerde başlıklara girilen, herhangi bir tanım, örnek, alıntı ya da bkz. a bağlı olmaksızın sadece kutlama, temenni başsağlığı ve sair ifadeler içeren entry'ler bu sebeple silinir. "

    bu durumla ilgili vakti zamanında çeşitli açıklamar da yaptık: (bkz: olaylar/#241016)

    hastalık, ölüm gibi hassas konularda veya evlilik, doğum, doğum günü gibi özel günlerde, bu tarz formata uygun olmayan entry'leri silerek yazarlarımızı üzmek istemediğimizden bu kuralın üzerine çok fazla düşemedik. fakat diğer taraftan da görüyoruz ki sözlük bu davranıştan dolayı facebook duvarına dönüyor.

    yani başka bir zamanda bir yazarla ilgili girilen entry'leri okumak istediğinizde bazen alt alta yazılmış onlarca hatta yüzlerce aynı entry alt alta listeleniyor. haliyle bu durum da sözlüğü amacından saptırıyor.

    şimdi diyecesiniz ki bizler yazarlara taziyede bulunamayacak mıyız ya da özel günlerini kutlayamayacak mıyız? elbette bulanabileceksiniz ya da kutlayabileceksiniz; zira özel mesaj sistemi bu sebeple var. hem özel mesajla yazara direkt ulaşmak daha içten ve samimi değil mi?(u: buraya kuraldan bağımsız kendi düşüncemi kattım, moderasyonla alakası yok. yani katılmayan katılmayabilir)

    bundan sonra bu kurala özen göstermenizi rica ediyor, gözlerinizden öpüyorum.

    ekleme: son olarak şunu da ekleyeyim; bu konuyla ilgili geçenlerde iki yazar ayrıca rahatsızlıklarını bize ilettiler. ikisi de başlıkları altında yer alan yüzlerce taziye mesajı dolayısıyla üzüntüten başlıklarını artık okuyamadıklarını dile getirdiler. olayın bir de böyle bir tarafı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın