• 21
    gerceklesmesi mumkun olan durum. benzer bir olay istanbulspor'un basina gelmisti. istanbulspor kulubu istanbul erkek liseliler vakfina ait bir spor kulubuydu fakat sadece futbol takiminin yonetim hakki vakti zamaninda once uzan grubuna, onlardan da farkli isletmecilere gecmisti. yani belli bir bedel karsiliginda sadece futbol takiminin yonetiminin el degistirmesi mumkun olabilir. istanbulspor orneginde de sadece futbol kulubu satilmisti, gunumuzde de istanbulspor bunyesindeki diger branslar, misal basketbol takimi, liseye ait vakif tarafindan yonetiliyor.

    yani vakfa ait diye satisinin mumkun olmadigi pek dogru degil. tabii ki galatasaray camiasi lisenin cok otesinde uluslararasi basarilari olan ve turkiye'ye mal olmus buyuk bir camia, istanbulspor gibi sadece bir lise vakfiyla baglantili olarak gormek yanlis ve eksik olur ancak bu durum teknik olarak mumkun. istanbulspor vakfi da vakfa ait olan tasinmazlarini satmadan sadece futbol takiminin yonetim hakkini satmisti uzan'lara.

    kaldi ki futbol takiminin giderleri ve gelirleri belli, yuz milyonlarca dolar borc dolayisiyla da yasadigi problemler ortada. galatasaray kulubu'nun tasinmazlari vakifta kalmak kosuluyla (riva, florya vs.) sadece futbol takiminin yonetiminin devri bir sirkete, holdinge devredilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın