• 20
    ligdeki deplasman maçlarında sahaya çıkmamız gereken sistem.
    galatasaray futbol takımı başlığında takımımızın pas hızının düşük olduğundan bahsetmiştim. biz topu bir kanattan diğerine dolaştırana kadar karşımızdaki bütün takımlar defansif olarak pozisyonlarını almış oluyor. dripling yeteneği olan oyuncumuz da olmadığı için -olanları oynatmıyoruz maalesef- sete set hücumda pozisyon bulmakta çok zorlanıyoruz. aynı sorun ligdeki diğer takımlar için de geçerli. dortmund ve karabük maçlarında bu sistemle oynadık ve dortmundun 1. gole kadar, karabük'ün ise maç boyu pozisyon bulmakta ne kadar zorlandığını gördük. keza golü de kornerden yedik. dortmun hızlı pas yaptığı için bir yerden sonra kilidi çözdü ancak gerek karabük gerekse diğer anadolu takımları pozisyonunu kaybetmeyen bu 4 orta saha karşısında gol bulmakta zorlanacaktır.
    gelelim kimlerin oynaması gerektiğine. 4 orta sahadan 2 ismi banko yazıyor zaten herkes: melo ve hamit. ben karabük maçında dzemaili'nin sol kanattaki performansını beğendim. geriye kalan tek sorun selçuk. şu formuyla oynatılmaması taraftarıyım ancak ne yazık ki prandelli onu kesecek gibi durmuyor. aslında bu sitemde pozisyonunu kaybetmediği sürece defansif olarak fazla sırıtacağını düşünmüyorum. yine de rakip oyunculara arkadan faul yapmayı bırakması gerekli.
    önlerinde 4 orta saha olmayınca defans hattınında performansı haliyle yükseldi. chedjou ve semih zaten yazabileceğimiz yegane 2 stoper ve bu ikili sakatlık ceza vs dışında bozulmamalı. her ne kadar beğenmeyeni çok olsa da sabri'nin de sağ beke banko yazılması taraftarıyım. hamit ile yıllarca beraber oynadılar. zaten hamit de pozisyon bilgisi sayesinde arkasındaki beki oynatan bir orta saha. ayrıca oynadiği son maçlarda sağ kanattan yapılan orta sayıları gözle görülür bir artış gösterdi ki bu da daha çok pozisyona girmemizi sağladı doğal olarak. tarık'ın da o pozisyonda oynayacak potansiyeli var ama takım kötü durumdayken bu riske girmek bize pahalıya mal olabilir. defans hattındaki en önemli sorun ise sol bek. telles'in formsuzluğu, tarık'ın ters ayak olması bu mevkideki seçenek sayısını 1 e indiriyor. her ne kadar kendisinin adını her duyduğumda tüylerim diken diken olsa da hakan balta bize daha faydalı olacaktır.
    forvet arkasına tabiki sneijder'i yazıyoruz.
    forvet mevkisinde ise karabük maçında 1 kez daha gördük ki burak oynamamalı. karabük maçı çok rahat 4-5 yapabileceğimiz bir maçtı. burak saolsun ileri attığımız hiçbir topu olumlu kullanmayarak bunu engelledi.
    sistemdeki tek sıkıntı sol kanadın balta - dzemaili ikilisinden oluşması. lakin avrupa maçlarında otoban olma ihtimali yüksek bu kanadın ligde çok fazla sorun teşkil edeceğine inanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın