resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1858
    son 2,5 maçtır fena gitmeyen (kasımpaşa 2'nci yarı, dortmund, karabük) italyan hocamız. çok şükür ki kendisini lucescu'nun ilk geldiği döneme benzeten bir tek ben değilmişim. tek farkı şampiyonlar ligi ki bence o zamanın avrupa futboluyla bu zamanın avrupa futbolu arasındaki fark da önemli bir faktör. öte yandan lucescu avrupa şampiyonu bir takım devralmıştı. başta bahsettiğim 2,5 maç içinde 4 yediğimiz dortmund maçı var, brohom sen ne ayak, diyebilirsiniz. ama o maçtan sonra da yazdım. hoca elindeki kadro yapısına göre en doğru diziliş ve anlayışla sahaya çıktı. ofsayttan ve seyircinin yaptığı aptallık yüzünden oluşan bir konsantrayon kaybından 2 gol yedik ki bunların haricinde rakibin pozisyonu falan yoktu. he biz gümbür gümbür mü oynuyorduk hücumda? tabi ki hayır ama son dönemde o stadda real madrid ve bayern münih de dahil hiçbir takım dortmund'a üstünlük kuramadı. o gün futbol şansı da yanımızda değildi, ama arsenal ve ilk dortmund maçındaki gibi ezilerek de yenilmedik, hatta 4 yemeyi hiç hak etmedik.

    dün de hocamız benzer bir yapıyla çıktı maça, ilk dakikalarda golü de bulunca topu rakibe verdik takılsınlar diye. zaten böyle de olmak zorunda zira orta saha oyuncularımız ağır. melo hariç top kapma oranları da yüksek oyuncular değil. bu takımla ileride basamayız. rakibin bir iki doğru pasla çıkışında arkada çok kötü yakalanırız. prandelli de bunu çok iyi çözdü. elimizdeki oyuncu portföyü değişmeden artık o oyunu kimse beklemesin. rakibe topu verince, onlar verimli olamazken, biz burak'la 2 ve dzemaili'yle de 1 tane yüzde yüz goller kaçırdık. çok erken kopabilirdi maç. ama her zamanki kural işledi ve burak'ın kendi stoperini tutmamasından beraberlik golünü yedik. sonra hoca bize göre acaip bir hamle yaptı ve eminim ki hepimize sağlam bi küfrettirdi. ben ettim çünkü. özür dilerim. takım baya oynamaya, sağlı sollu verimli olmasa da atak yapmaya başladı. fazla geçmeden de golü attık. sonrası yine ilk golden sonraki gibi bir durum. çok net fırsatlar harcadık. %100 pozisyonlar haricinde, bazı yanlış son pas tercihleri var ki, birçok net fırsat gitti. mesela iyi durumda olan bir pandev'in futbol aklıyla son 15 dk 4-5 olurdu maç. olmadı.

    yine de bazı şeylerin rayına oturduğunu, oyuncuların rollerini anlamaya başladığı görmek güzel. zaten prandelli ezelden beri çok orta saha oyuncusuyla oynamayı seven bir teknik adam. şu sıralar da kenarlarda dzemaili ve hamit'le bunu yapıyor. ilerleyen zamanlarda, takım biraz daha oturunca bruma ve olcan'ı, hatta telles'i de verimli kullanacaktır. tek sıkıntısı merkez forveti ki bunu iyi gördüğü için 2 ay boyunca tam o'nun sistemine uygun joel campbell'i istedi. alamadık. wenger bırakmadı. umarım o bitmeyen sevdası devre arası mutlu sonla biter çünkü hepimiz bu işin burak yılmaz'la olmayacağını gayet net anladık.

    bence bize biraz destek olmak düşüyor. çok zor değil bunu yapmak. şu an bu adamı kovsak kimi getirebiliriz? yerli alternatif yok. yabancı zaten bu seneden vazgeçmek olur. e lucescu da önümüzdeki seneden önce gelmeyeceğine göre, rasyonel davranıp arkasında durmak lazım prandelli'nin. bunu bilir bunu söylerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın