resim
Marcos Evangelista de Moraes
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:54
Boy:1.78
Uyruk:Brezilya
  • 23
    roberto carlos solda, cafu sağda... dünyanın en iyi iki bek oyuncusu hemen hemen aynı dönemde aynı ülke için ter döktüler. roberto carlos'a nazaran cafu biraz daha efendi, işini sessiz ve derinden yapan bir oyuncuydu. o kadar golcü bir isim değildi ama asistleri ve bindirmeleri gerçekten güzeldi. ayrıca roberto carlos'a göre bir tık daha az hızlı, bileklerine de daha hakimdi. yavaş falan değildi haşa, sadece roberto carlos'a kıyasla bir tık daha az hızlı kalırdı ama yine çok seri ve bitmek bilmeyen bir enerjiye sahipti. istikrar açısından da örnek bir futbolcuydu. yapabildiği şeyleri çok iyi yapar, yapamadıklarına kalkışmazdı. yani saha içinde hep ortalama beklentiler çizgisinde gelişen bir performansı vardı. olumsuz anlamda şaşırttığı nadiren görülürdü. kendisinin düşüş yaşadığını pek hatırlamıyorum. zidane gibi çizgisini koruyarak sahalara veda etti. yaşına ve mevkisine göre bu gerçekten büyük bir başarı.

    pek fazla yapmasa da yine iyi şutlar çekerdi. ceza sahası dışından attığı birkaç golü hala aklımda ama kendisini özel kılan defansta canhıraş bir şekilde savunma yaparken birden bire rakip ceza sahasına orta yaparken belirmesiydi. top orta sahada gevelenirken adeta ışınlanır gibi yer değiştirirdi. çift ciğerli diye mücadeleci diye asıl kendisine denir. bu hızlı yapısını defansta da çok yerinde kullanırdı. etliye sütlüye karışmayan düzgün bir yapısı olduğundan haliyle çok ilgi çeken biri değildi ki hakkında da öyle aman aman yazılar yazılmamış nicelik olarak. kendisini her zaman zeki bir futbolcu olarak hatırlayacağım.

    kendisi hakkında son bir sözüm daha, izlediğim süre zarfında ne kilo aldı, ne saçı döküldü ne de yaşlandı. sanırım 50-60 yaşına geldiğinde gerçekten bir fark olacak. sanki hep aynıydı tipi ve ebatları...
App Store'dan indirin Google Play'den alın