resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1840
    istikrar yanlısı bir insan olmama rağmen sezon başında onun yerine başka birini getirseydik daha iyi olurdu diye düşündüğüm hoca. değişirmeye kalksak alternatifi kim olabilir, boşta hangi hoca var, uyum süreci nasıl olur vb. bunlar yönetimin işi ancak bu sefer teknik direktör seçerken ismine göre değil elimizdeki malzemeye ve takım felsefemize uyması gibi kriterleri dikkate alarak tercih yapmalıyız.

    ligde bir şekilde şansı tutuyor, tesadüfen kazandığımız galibiyetlerle gerçekten de 9 haftada 19 puanla hiç de fena durumda değiliz ancak foyamız avrupa'da ortaya çıkıyor. bunu görmek için bir tek avrupa maçlarına bakmaya gerek yok elbette, herhangi bir maçımıza da bakabiliriz. mesela bugünkü (bkz: 8 kasım 2014 kardemir karabükspor galatasaray maçı)nda kaç tane organize atağımız var? oyuncularımızda sürekli konsantrasyon bozukluğu var gibi duruyor, anlık parlamalarla birşeyler yapıyoruz ancak bu parlamaları maçın geneline yayamadığımız için 4-5 as oyuncusu eksik olan ligin diplerindeki karabükspor bile neredeyse tek kale oynuyor. neyse ki bulduklarını atamadılar da bir şekilde galip geldik yine.

    bunların dışında en çok takıldığım nokta ise maç içinde yaptığı değişiklikler. çok bir değişiklik yaptığı da yok zaten ama bruma'yı hiç oynatmaması, sneijder'e değer vermiyor gibi davranması, selçuk ve burak gibi oyuncuların hemen hemen her maç 90 dakika oynuyor olması, olcan'ın da küstürülüyor olması gibi şeylerden bahsediyorum. "önce defans" diye düşündüğünden olsa gerek kanat oyuncularına önem vermiyor ve oynamayan oyuncuların hevesini kırıp köreltiyor. mesela bugün ilk değişikliği 67. dakikada yaptı onda da sneijder'i çıkartarak yaptı. yerine giren umut 3-5 dakika içinde gol attı ama bu bir şeyi değiştirmez ki, ya atamasaydı? neden sneijder'den verim alamıyoruz? tamam sneijder çok iyi değildi ama hamit ya da selçuk çok mu iyiydi? bir tek dzemaili biraz kıpırdanıyordu maç başından beri o da asist yaptı zaten. bruma gibi çok yetenekli (değil mi acaba artık gerçekten şüphelenmeye başladım 2 senedir adam akıllı izleyemedik şu çocuğu) kenarda çürütmeye ne gerek var 88'de boş oyuncu değişikliği yapacağına al oyuna oynasın alışsın biraz en azından 10-15 dakika. devre arasında muhtemelen bruma ve sneijder'in gidişine tanıklık edeceğiz bunlardan dolayı, ki takımda bir tek bu oyuncuların ayağına top gelince heyecanlanıyorum ben.

    yaptığı hiç mi iyi bir şey yok dersek, tabii ki var ama bunlar da kendisinden mi kaynaklı yönetimin değişmesiyle florya'nın eskisi gibi başıboş kalmamasıyla mı alakalı kestirmek çok kolay değil. mesela takım defansımız biraz daha iyi görünüyor son iki maçtır. bunun dışında, yavaş yavaş ideal 11'ini bulmaya başladı gibi prandelli. malesef bize heyecanlı maçlar, bol pozisyonlar, goller vadedecek bir 11 gibi durmuyor ancak en azından bu konuda bir istikrara da mecburen eyvallah demek lazım herhalde artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın