resim
Deniz Naki
Takım:Kurdistan Düren
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Almanya
  • 45
    işte yeni türkiye olayını en açık şekilde ortaya dökebilecek kadar yürekli biri.

    "roboski’nin faillerinin ortaya çıkarılmadığı, milyonların gözü önünde ethem'i ali ismail'i, berkin'i katledenlerin yargılanmadığı bir makama başvurmanın anlamı yok" demiş. bu açıklamaya "adam haklı" dememek için haklı sebepleriniz olabilir. mesela "en iyi kürt ölü kürt'tür", "kürtler dağlı türk'lerdir ve karda çıkan kart kurt seslerinden dolayı kürt denmiştir", "ya sev ya terket" vs bakış açısına sahip olmanız örnek verilebilir. ankara'da 3 kişi tarafından "kürt alevi naki sen misin lan!" denilerek saldırıya uğrayan biri için "ama" ile bağlanmış cümleler kurmanın haklı bir açıklaması olamaz. adam koluna "dersim" yazan dövme yaptı ya da facebook üzerinden "free kurdistan ve free palestine" yazdı diye bu ülke bölünüyorsa zaten bölünsün bi zahmet. hırsızlığın örtbas edildiği üstüne ödüllendirildiği bir ülkede yaşıyoruz ve emre belözoğlu'na ırkçılığı için küfrederken, deniz naki'ye yapılan ırkçılığı alkışlıyoruz. aynaya bakıp ne kadar dürüst olduğumuzu sorgulmamamız gerekmiyor mu acaba?
    soma'da, ermenek'te maden kazalarında hayatını kaybedenlere hep beraber ağlıyorken, silopi'deki maden kazasında ölenlere sadece kürtçe ağlanıyorsa; yalova'da, kütahya'da olan depremde tüm ülke yasa boğulup van'daki deprem için "takdiri ilahi, gebersin pislikler" dendiği zaman susuyor isek faşizm damarlarda kol geziyordur.

    unutmayın ki deniz naki, kürt ve alevi olduğu için şiddete maruz kaldı. açık ve net olarak diliyorum ki "iyi olmuş, haketmiş" vs diyenler de aynı ırkçılığa maruz kalsınlar, aynı şeyleri yaşasınlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın