• 80
    şu an grup aşamalarında olan organizasyon galatasaray açısından beklenildiği gibi felaket geçmektedir. felaket geçmesinin sebebi grubun güçlü olması değil galatasaray'ın güçsüz olmasındandır. bunun başlıca sebebi 5+3 yabancı sınırı ve kötü planlanan kadro yapılanmasıdır.

    aslında prandelli'nin açık açık belirttiği bizim asıl hedefimiz lig cümlesi yaz döneminde ''5+3 ile kimse bizden avrupa'da başarı beklemesin'' şeklinde yönetim kanadında da dillendiriliyordu. kabul edelim ki 5+3 ile bu iş zaten zordu.

    iyi bir galatasaray bu gruptan çıkardı. çünkü ne dortmund ne de arsenal beklenilen güçte değiller ikiside beklenilen başlangıçları yapamadılar ama biz ikisinden de 4 yedik. zaten galatasaraylıları korkutan tablo bu almanya ligi düşme hattındaki takımı bize iki maçta da 4 atıyordu.

    bu sezon genel manada da şunu gördük ki organizasyondaki güçlü takım güçsüz takım farkı giderek açılıyor. bu da diğer liglerin kalitesinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor bize.

    bir diğer dikkat çeken nokta çok sayıda gol olması. bundan tabi ki çıkan farklı sonuçların büyük etkisi var ama sıkıcı maçlar olmuyor. gönül tabi ki karşılıklı gol olsun istiyor ama tek taraflı da olsa gol goldür.

    bu yıl bu çıkarımlar ışığında daha net şekilde ortaya çıkan durum ise üst turlara atlayan takımların sürekli aynı takımlar olma tehlikesi. yani fransa'dan psg ve monaco artık hep varlar ve güçlü şekilde varlar. manchester city ve chelsea artık hep ve güçlü şekilde olacaklar. real madrid, barcelona bu takımlar buraların gediklisi zaten. almanya'dan bayern ile birlikte bu yedi takım farkı gerçekten açtılar. bu sezonun bize vereceği veriler ışığında uefa'nın avrupa futbolu adına ciddi önlemleri düşünmesi için çok önemli bir uyarı yılı olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın