• 660
    kendisi şu an merhum ve toplumumuzda ölünün arkasından kötü konuşulmaz gibi bence çok saçma bir laf var. ben bu lafı desteklemediğimi söylerek bu adam hakkında eleştirilerimi sıralayarak başlıyorum iletime.

    özhan canaydın dönemi galatasaray için tam anlamıyla karanlık bir çağdır. gerçekten bu dönemi başka hiç bir kelime açıklayamaz. galatasaray uefa dönemi sonrası bunu gerekli şekilde kullanamamış ve gelir kapılarını artıramamıştır. bunun en basitinden şöyle anlayabiliriz. formamız adidas'tan umbro'ya göğüs reklamımız telsim'den aria'ya gerilemiştir. kulübün o dönemki politikası küçülerek büyüyeceğizdi.

    özhan canaydın, malum ünal aysal'ın kurtarıp kulübe geri kazandırdığı daha sonra üstünden temettü aldığı için eleştirilirken hisseleri rehine düşürendir. sonra rehin düşürdüğü hisseleri geri almak için kişisel ilişkileri ile ünal aysal'ı devreye sokan da odur.

    yıllar sonra adnan polat'ın düzelteceği borsadaki inanılmaz büyük ve bariz hatayı yapan da odur. borsa konusunu yine özet geçmek gerekirse, galatasaray'ın borsada iki şirketi bulunuyordu. futbol a.ş ve sportif a.ş hangisi olduğunu unuttum ama birinde sadece gelir hesapları diğerinde ise sadece gider hesapları bulunmaktaydı. yani örnek vermek gerekirse galatasaray o yıl 50 milyon dolar gelir elde etti 75 milyon dolar da gider yaptı diyelim. normal şartlarda şirket zaten zarar ettiği için herhangi bir kar dağıtımı yapılmaz ama sadece gelir hesapları kayıtlı olduğu için şirkette o 50 milyon dolar üzerinden yaklaşık yüzde 40 diye biliyorum oranında temettü dağıtılıyordu. yani galatasaray ne kadar gelir elde ederse etsin bu gelirin önemli bir kısmı dağıtılıyordu. ve galatasaray'ın 2000'li yıllarını karartan bu işin sorumlusu da özhan canaydın'dır.

    bu hata paralelin de fakirleşme, tesisleşmede geri kalmışlık, kalitesiz kurulan kadrolar, pazarlamada geri kalmışlık gibi bir yığın problem ve nihayetinde kocaman bir başarısızlık olarak geri döndü.

    stadı yapacağım dedi, olimpiyat stadında süründük resmen sonra ali sami yen'e geri dönüyoruz dedi. şimdi size soruyorum bugün herhangi bir yönetim kulüp farketmez yapsaydı bunu ayakta durabilir miydi? cevap tabi ki hayır ama işte özhan canaydın kaldı. işte bu işe de benim aklım ermiyor. bu noktada özhan canaydın'ın liseli olmasınından kaynaklı kayrılışını görüyoruz. adnan polat stad bitirdi, şirket birleştirdi. cebinde salon projeleri vardı ki adamı rezil ederek (kendilerini de rezil ederek) gönderdiler. soruyorum adnan polat ile özhan canaydın'ını bir karşılaştırın lütfen ve başına gelenleri görün. özhan canaydın efsane başkan diye anılırken adnan polat sevilmiyor.

    özhan canaydın galatasaray yakın tarihinin en başarısız ve beceriksiz başkanıdır. galatasaray'ın 10 yıl geri gitmesine sebep olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın