resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 1426
    sanıyorum ki birçok kesim tarafından messi, ronaldinho ve ronaldo gibi isimlerle kıyaslanarak hala en iyi olmadığının iddia edilme sebebi yetenek faktörü olan oyuncudur. üretkenlik açısından tam bir canavar olsa da bire birde veya açık alanda etkili bir oyun tarzı var. golcülük kimliğinin önlemi ise kesinlikle katı savunma anlayışı değil fakat oyun tarzı bakımından cristiano ronaldo hiçbir zaman üst üste- bazen gereksiz-çalımlar atan, iki üç tane rakibin birden üstüne üstüne giden, arka arkaya çalım manyağı yapan, ya da özetle "inceci" bir futbolcu olmadı. atletizm ve dripling biraz daha kendisine mahsus özellikle. bazı maçlarda pozisyon icabı inceci olduysa da genel bağlamda oyun anlayışı bu eksende değildi. daha sonuç odaklı ve diğer isimlere kıyasla bir tık daha az estetik bir futbol tarzı var fakat sonuç üretkenlik ise burayı tartışmamızın zaten hiçbir anlamı yok. açık ara en çalışkan, istikrarlı ve üretken hücum oyuncusu olabilir fakat seyir zevki ve o "en iyi olduğunu izleyiciye hissettirme" duygusu bazen salt skora katkı ya da sözünü etmiş olduğum kısmi estetik anlayış ile mümkün olamayabiliyor.

    kendisinin performansı bende hayranlıktan ziyade takdir etme hissi uyandırıyor. ronaldinho ya da ronaldo'nun patenti kendilerine ait o meşhur çalımları ile daracık alanda rakibi maymun etmesi ise benim açımdan çok daha hayranlık uyandırıcı ve şaşırtıcı idi. hani çalışkanlık biraz daha öğrenilebilir bir şey gibi duruyor ya, sanki belli bir çizginin üstündeki tüm oyuncular dişini sıkıp çalışsa cristiano ronaldo olacak ama diğerlerinin yaptığı o muazzam hareketleri eğer tanrı yetenek olarak vermemişse hiçbir şekilde öğrenemez ya da uygulayamazsın. tabi ki durum böyle değil ve bu dünyada tek bir cristiano ronaldo var fakat uyandırdığı his bakımından örneklemek istedim.

    sonuç olarak ortalamanın gayet üstünde bir yeteneğe çalışkanlık ve azim katarak en muhteşem performansı gösterseniz dahi bunun bir miktar altında kalan fakat çalışkanlıktan ziyade tanrı vergisi saf yetenekle icra edilen oyun daha ilgi çekici, hayranlık ve merak uyandırıcı olabiliyor. seyirci bazen şaşırtılmayı bekler. bana göre x maçta 2x gol atmakla bunu sağlamak pek mümkün değil. ronaldinho'nun o abuk subuk hareketlerini unutamıyorum. cidden bambaşkaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın