resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 6940
    kulüp dün ve bugün kendisi hakkında art arda iki açıklama yayınladı. ortada bir şeyler döndüğü aşikârane, ancak bu dönen meselelerin, sözlüğün ekserisinin düşündüğü gibi sneijder'i devre arası satmaya çalışmakla alakası olmadığını düşünüyorum. zannediyorum ki; sözleşme uzatma konusu ile ilgili menajeri ve kulüp arasında bazı konular görüşüldü, bazı sözler verildi, ancak bunlar ünal başkan'ın gidişi, yeni yönetimin gelişi, futbolcu ödemeleri falan derken uzadı, bu kadar büyüyecek bir konu değildi muhtemelen, ancak sinyor prandelli'nin bir çok konuda olduğu gibi, kriz yönetimi konusunda da maalesef yetersiz oluşu bu konuyu buralara getirdi. nasıl mı: üst üste aldığımız ağır mağlubiyetler muhtemelen prandelli'yi yeni formasyon arayışına itti -cm/fm mantığıyla düşünürseniz aslında teoride doğru ancak uygulama olarak yanlış bir hareket-, 4-4-2'de karar kılan sinyor nedenini sadece kendisinin bildiği argümanlara dayanarak sneijder'siz bir takım denedi, nitekim takımın sneijder olmadan çok daha kötü durumlara düştüğünü gördüğünde de wesley'i oyuna aldı. aldı almasına ancak zaten galatasaray'ı karıştırmak için malzeme arayan medyaya malzemenin en büyüğünü altın tepside servis etti maalesef.

    benim düşünceme göre sneijder'in -kendisi istemediği takdirde- gönderilmesi gibi bir durum kesinlikle yok. kimse o kadar ahmak değildir. ancak maddi sıkıntılar ve teknik heyetin gösterdiği basiretsizlikler sözleşmenin uzatılamamasına ve medyanın mal bulmuş mağribi gibi her olaya atlayıp ortalığı karıştırmasına neden olmakta. anımsa öğrenci; burak yılmaz'ın da sözleşmesi uzatılmadan önce her gün başka bir takıma transfer ediliyordu, her hafta başka bir kulüpten teklif getiriliyordu. sözleşme uzatıldığından beri malzeme olmadığı için bu konuda medyanın ağzını bıçak açmıyor (yazar son cümlesinde burak yılmaz'ın performansı ya da kişiliğinden bahsetmiyor, sözleşme uzatılmasından önceki medya bakışını an ki sneijder haberleriyle karşılaştırıyor). dolayısıyla abartıldığı kadar büyük bir kriz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. bence sözleşme yenileme anına kadar bu haberler dalgalanarak gider, sonrasında bıçak gibi kesilir, bizde daha uzun yıllar sneijder'imizi izleriz.

    ayrıca, kendisinin transferi döneminde tüm sözlük ahalisi gibi çok bekledim, çok dua ettim, çok ümitlendim, bazen platonik olarak sneijder'e kırıldığım oldu, kimi zaman amma paragözmüş diye düşündüğüm oldu. sabah uyanır uyanmaz tv'den, telefondan, pc'den haberleri-sözlüğü kontrol ediyordum, telefonun şarjı günde en az iki defa boşalıyordu. sonra bir gece vakti 11-12 civarı bir kaç arkadaşla tıkınırken bir telefon geldi, bir arkadaşımın okul müdürüydü arayan, abimiz 45'li yaşlarda, neşeli, tonton, hoşsohbet bir insandır, futboldan zerre anlamaz, hiç de arası yoktur. telefonu açtım;

    -olum senin adam gelmiş.
    +kim gelmiş abi?
    -senin adam işte.
    +abi benim adam kim, kimden bahsediyoruz biz?
    -vardı ya şu hollandalı, ne zamandır bekliyordun galatasaray'a gelecek diye, o gelmiş.
    +valla mı lan yemin et lan abi?
    -vallaha gelmiş lan * ne yalan söyleyeyim sana.
    +abi kapatıyorum ararım ben seni.

    hemen kontrol ettim sözlükten, kap bildirimini gördükten sonra önce bayram sabahı çocukları gibi hissettim, tarifsiz bir mutluluk, karşı yakalıların suratlarının alacağı şekil, tarifsiz bir gurur, sanki aslanlar gibi bir erkek çocuğum olmuş gibi hissettim... sonra tüm yemeği ödedim, bana o güzel haberi veren güzel abimi de evinden alıp herkese künefe ısmarladım *. arkasından da birer sahlep içirip milleti postaladım, tabi o ara bir farkındalık hissi geldi, meğer o transfer heyecanı içinde insanlara o kadar bahsetmişim ki sneijder'den, futbolun f'si ile arası olmayan abimizin bile aklında yer etmiş, tv de görür görmez bana haberi iletmiş, neyse biraz utandım bunu farkedince, koca adamım sonuçta, sonrada içim kıpır kıpır ayrıntıları öğrenmek için eve koşturdum. ve o günden bu güne kadar, o heyecanı yaşamama neden olan sneijder beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. bilmem anlatabiliyor muyum sözlük. ancak siz anlarsınız beni çünkü. diyeceğim o ki; gitmez sneijder hiç bir yere. onu sevenleri üzmez, onu sevenlere ihanet etmez eminim ben. sen de müsterih ol sözlük. sneijder bizde emekli olacak inşallah.

    büdüt: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın