resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1673
    cesare prandelli fiorentina'da ki başarılı döneminden sonra italya milli takımının başına geçmiştir. 4-2-3-1 fiorentina'da uyguladığı sistem olarak göze çarpar futbolcularla kurduğu yakın ilişkiler kişisel manada en önemli özelliklerindendir.

    çok geçmiş hikayesi anlatmadan direk galatasaray dönemine gelirsem. şimdi en başta ben sezon başından beri şuna çok kızıyorum. takım yaz kampında hazırlık maçlarında resmen basma kalıp bir 4-2-3-1 oynadı ama daha sonra bursa maçında garip bir 4-3-1-2 denedi. burada ben tıkanıyorum gerçekten. eğer oynatmak istediğin düzen 4-3-1-2 ise neden bütün yaz takım 4-2-3-1 çalıştı? bir de ilerideki ikili öyle saçma ki biri kanat özelliği olan forvet olacak. pandev'i bu kadar ısrarla istemesinin sebebi buydu. aynı şekilde campbell'ı da. şimdi bakıyoruz döndü mancini'nin 3 ön liberolu sneijder'in sol kanat oynadığı 4-3-3 sistemine döndü. onu da beğenmedi 3-5-2 denedi. o da olmadı şimdi de yekta'nın forvet arkası oynadığı 4-4-1-1 ile başladı kasımpaşa maçına. o da beğenilmemiş olacak ki ikinci yarı ingiliz 4-4-2'sine döndü.

    en basitinden şu iletiye bakınca kaç tane diziliş saydık. 4-2-3-1, 4-3-1-2, 4-3-3, 3-5-2, 4-4-2 olmak üzere 5 tane. medyada çıkan ''hoca bizi maymuna çevirdi?'' cümlesi ne kadar yanlış. tamam futbolcu hocanın dediklerini yapacak ama sen her hafta taktik değiştirirsen nasıl olacak bu iş? futbolcular da yıllardır bu oyunu oynuyorlar bazı şeylerin farkındalar ve görüyorlar.

    prandelli için ana tercih maddelerinden biri transfer yapılmama veya az transfere yeşil ışık yakması idi. nitekim 2 tane prandelli isteği ile diğerleri yönetim kararları ile belli transferler yapıldı yine hatırı sayılır paralar harcandı ancak ortada oynanan çok kötü bir oyun, hala belli olmayan bir ilk onbir hala belli olmayan bir taktik bir düzen ile ilerliyoruz. şu an ikinciyiz ama takım kimseye ışık vermiyor. çünkü takımın bir şekli şemali taktiksel bir duruşu yok. bunun da sorumlusu yönetim olamaz sanırım değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın