• 873
    2 kasim fenerbahce macinda sahaya ciktiklari ilk 11 yuzunden maci kaybetmis takim. belki bu macta bizim her macta ne hissettigimizi anlamislardir.

    yanlislik 2 isimde yatiyor. en buyuk hata ersan gulum. emenike zayif olan ersan oldugu icin butun mac onun tarafinda kaldi pozisyon aksini gerektirmedikce ve fenerbahce karambole top cikartirken bile hep o kanada dogru top atti. her seferinde de emenike topu alip saklamayi basardi. (bu ozelligi keske burak'ta olsa, daha cok atak gerceklestirebilirdik).
    ikinci hatasi necip'i sag bek baslatmak. necip kavga etmeyi seven, yeterince hizli ve dayanikli bir oyuncu ancak sag bek icin yerini fazlaca kaybeden biri. karsisindaki galatasaray olsa yaptigi kadariyla yeterince iyi bir savuma gerceklestirebilirdi ancak derinden kosu yapan caner'e karsi hicbir reaksiyon yetenegi yok. haliyle o kanat otobana dondu.

    ersan'in yerine emenike'ye karsi ya fizik guc olarak ya da zeka olarak ustun gelecek bir savunma koymasi gerekiyordu. eger takimda boyle biri yoksa motta'yi ona yaklastirip emenike'nin donmesini engellemliydi. necip yerine ise hutchison rahat rahat oynardi. en kotu ismail ile bile baslayabilirdi hizini kullanmak icin.

    bu ikisi kadar goze batmasa bile 3. hata veli kavlak oldu. butun mac sahada gezindi neredeyse her fener macinda oldugu gibi. bu adam one cikarak rakibie basmadikca bes para etmez yeteneklere sahip. pas atmaktan acizdi bu aksam. oguzhan da artistlik pas vereyim diye butun bir ilk yariyi p.c edince besiktas orta sahasi coktu. necip'i veli'yi ve oguzhan'i tek hat uzerinde oynatsa daha faydali olurdu.

    fenerbahce bu macta her zaman yaptigi basit seyleri yapti, oyunu birebire birakti, fizik veya hiz veya zeka olarak ustun geldigi yerlerde bunu kullanarak maci kendine cevirdi. herhangi bir strateji soz konusu degil fenerbahce maclarinda. tek yaptiklari rakibi tek tek oyuncularin karsisinda baskin gelecek sekilde koymak. bu nedenle besiktas'in sahaya ciktigi 11 yanlisti, fener bunu kullanip baskinlik kurdu maci aldi.
    fenerbahce'den puan almak isteyen takimlar kesinlikle ilk yari onlari yormaya oynamali. emenike'nin donmesini engelleyip, kuyt'u cizgiye surmeli. baski kuracagi yerlerde de mehmet topal'in, gokhan gonul'un ustune dogru baski yapmali. gercek bir prese de gerek yok. sadece onlar topu aldiginda donmelerine izin vermeden yapismalari. mehmet topal'in sag ayagina baski kurmalari mehmet'in butun pas yollarina darbe olacaktir.

    alper ise sadece acik alanda is yapiyor, hizini kullanarak cizgiden 10 metre iceride top oynayabiliyor. yapilacak en mantikli sey alper'i de cizgiye surmek olurdu. eger bunu yapamiyorsan kalabalik alan icine girip alan daraltmak. hos alper'in eliyle koluyla yaptigi hicbir faul calinmiyor o nedenle cok top kapiyor ama olsun, belki insafli bir hakem denk gelir.

    bu mac kimseyi yaniltmasin, besiktas gercekten kotu oynadi ama bu yanlis kadro secimi. kadikoy'de bir besiktas galibiyeti benim icin supriz olmazdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın