resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 6880
    bu yazıyı tamamen 31 ekim 2014 galatasaray kasımpaşaspor maçı'nda yedek başlayacak söylentileri üzerine yazıyorum. normalde medyanın söylentilerini ciddiye almam fakat yaklaşık bir senedir kadrolarımız maç sabahı amk vb. haber sitelerine düşüyor ve hepsi de doğru çıkıyor. zaten en başında bu kadroyu sızdıran orospu çocuğunun bulunmaması büyük skandal.

    neyse konumuza gelelim.

    wesley sneijder neden yedek bırakılır?

    1. hafif sakatlığı vardır?
    - hafif sakatlığı varsa ve oyuncuya da danışıp yedek başlamasının daha doğru olacağı konusunda ortak bir karar çıktıysa buna zaten kimse bir şey diyemez.

    2 salı günü şampiyonlar ligi maçı var, onun için dinlendiriliyordur?
    - daha bir hafta önce "şampiyonlar ligi önceliğimiz değil bizim asıl hedefimiz lig" diyen hoca bu mantıkla en iyi oyuncusunu dinlendiremez. bu mantıkla dinlendirecekse lig maçında oynatır, şampiyonlar ligi maçında dinlendirir. ki grupta üst tura çıkma ihitmalimiz yüzde 1 bile değil.

    3. formsuzdur?
    - formsuz mu? değil. dökülen takımın öyle ya da böyle melo'yla beraber ayakta kalan iki oyuncusundan biri.

    4. oyun sistemine uymuyordur?
    - sezon başından beri sahada dökülen, taktiksel anlamda hiçbir şey koyamayan, dahası bir taktiği olmayan bir takım bu sebeple wesley sneijder'i yedek başlatamaz. hadi gerçekten kafandaki oyun sistemine uymuyor diyelim; o halde wesley sneijder üzerine taktik kurmayan zihniyetin ben futbol bilgisine tüküreyim. zira 40 küsür kişilik kadroda en yaratıcı, en kişilikli ve en önemlisi her maçı aynı özveriyle oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz.

    5. yönetim oyuncunun maliyetlerini göz önüne alakarak devre arasında sneijder'i elinden çıkarmak istiyordur?
    - hadi diyelim maddi imkansızlıklar vs. böyle gerizekalıca bir şeye karar verdi yönetim. peki oynamayan adamı mı elden çıkarmak daha kolaydır yoksa oynayan adamı mı? oynamayan adamı mı daha pahalıya elinden çıkarırsın yoksa oynayan adamı mı? bahsi geçen oyuncu wesley sneijder. bu yaşında bile hala avrupa'da piyasası var. galatasaray'da iyi de para kazandığı için tercihini türkiye'den yana kullanıyor. amaç sneijder'in huzurunu kaçırıp gitmesini sağlamaksa evet yapılacak en iyi şey kendisini yedek bırakmak. peki nerdeyse snejder kadar para alıp sneijder'in verdiği katkının onda birini bile vermeyen yerli oyunculara nolacak?

    net konuşuyorum; snijder konusunda kriz çıkartıp sneijder'i galatasaray'dan koparacak değil teknik direkör, yönetici, başkan; peygamber de olsa o koltuğunda 10 günden fazla oturamaz.

    bir senedir hem saha içinde hem de saha dışında galatasaray'ın açık açık sabote edilmesinin cezasını sneijder'e kesemezsiniz.

    eğer sneijder'in yedek kalması konusundaki karar prandelli'nin ise; bu akşam maç kazanılsa dahi onu kovmayan yönetim kurulu yönetim kurulu değildir. (hayatımda bir kez dahi olsun bir galatasaray teknik direktörü için kovulsun kelimesini kullanmadım)

    eğer sneijder'in yedek kalması konusundaki karar yönetimin ise; sırf yönetimin kararına boyun eğip en değerli oyuncusunu oynatmayan hoca zaten hocalığı geçtim adam bile değildir.

    ayrıca 6 aydır maç yapmayan, takımla beraber idmanlara çıkmayan adamı çok kritik bir maçta on birde başlatan zihniyet onu kazanmak istemiyordur. galatasaray'ı sabote etmek istiyordur.

    umarım amk'nin paylaştığı kadro bu kez doğru değildir, umarım bu kez medyaya yem atmışlardır.

    umarım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın