resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1418
    çok kötü bir stoper. verdiğimiz pozisyonların yarısından fazlasında, yediğimiz gollerin ise birçoğunda kendisinin hatası söz konusu.

    chedjou, güven vermeyen bir stoper. zaten bunu tartışmıyorum bile. eleştirilmesi gereken daha başka noktalar var. birincisi; chedjou inanılmaz derecede sakar bir oyuncu. ben zerre kadar iyi oynadığını düşünmüyorum da; iyi oynadığı iddia edilen maçlarda dahi öyle bir hata yapar ki rakibi golle burun buruna bırakır. misal; fenerbahçe maçında diziyle, hatta çok zorlasa ayağıyla vurabileceği topa koluyla temas edip penaltı yaptırma başarısını(!) gösteren bir oyuncuya savunmada güvenmek için baya iyi niyetli düşünmek gerekiyor.

    ikincisi; kamerunlu söylenenin aksine çok yavaş bir stoper. savunma arkasına atılan topların tehlike yaratmasındaki nedenlerden biri de bu. bu durum chedjou'nun tek hamleli bir stoper olmasıyla birleşince ortaya oldukça olumsuz bir stoper çıkıyor. tüm bu söylediklerime ek olarak chedjou'nun baskı gelsin gelmesin sürekli olarak bam-güm tarzı bir oyunu benimsemesi ve bunun fayda getirmediği halde göz göre göre yapılması ciddi derecede rahatsızlık verici. yabancı sınırını chedjou gibi faydadan çok zararı olan bir oyuncunun işgal etmesi galatasaray için bir kayıptır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın