resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 4224
    17 ekim 2010 galatasaray ankaragücü maçıydı. takımın başında frank rijkaard, tribün gergin , stadyum soğuk stadyum ali samiyen. haftalardır gelen basarısız sonuclar rijkaard'ı tabancanın ucuna getirir. hatırlayanlar bilir servet çetin'in bana göre kasten takımı suikastı o dönemin mükemmel oyuncuları ile birleşince samiyende 4 yememiz kaçınılmaz olur. maç sonu ultraslan ile beraber stadyumda beklemiştik. rijkaard ve yönetimi istifaya davet etmiştik. olmadı stadyumdan sonra ali samiyen'i futbolcu cıkısında bekleyerek bu eylemi sürdürmüstük. içimiz yanıyordu cünkü samiyende 4 yemek hem de ankaragücü gibi bir takımdan, düşünelemezdi. simdi dönüp bakıyorum da belki de cok fazla yüklenmişiz frank rijkaard'a o macta elindeki kadroya bakınca..

    -----------------------------ufuk-----------------------

    serkan kurtulus ---- servet ---- balta ---- insua

    ---------------m.sarp------------ ayhan

    sabri------------------misimovic----------pino

    --------------------------baros ------------------------

    http://www.galatasaray.org/kulup/haber/8322.php

    ankaragücü maçından sonra rijkaard ile yollar ayrıldı. sıra yeni teknik direktör belirlemeye gelmişti. yönetim bir sekilde üzerindeki baskıyı teknik direktör değiştirmekle atabilecegini sanıyordu, kısa süreligine oyle de olmustu cünkü bu sefer takımın basında 2. kez futbol takımın basına gececek gheorghe hagi olacaktı. taraftar onu olması gerektigi gibi sırtında taşıyarak karsıladı neredeyse. zamanında özhan canaydın'ın* ilk icraat olarak takımın basına getirdigi hagi bu sefer adnan polat'ı kurtarmak için işin başındaydı. ilk maç ise belki de en zor maçtı.

    (bkz: 24 ekim 2010 fenerbahçe galatasaray maçı)
    deplasmanda fenerbahce'ye karsı oynuyorduk. maçtan önce bazı galatasaray taraftarı bile iddaada fenerbahceye veriyor 100 koyup 150tl almaya çalısıyordu çünkü oran bir derbi olmasına ragmen 1,50 gibi komik bir rakamdı. fenerbahce taraftarı maçı kafalarında bitirmiş ve kazanmıs gibilerdi. futbolcular ise maçtan önce açıklamalar yapıyor ve galatasaray'ı yeneceklerinden emin olduklarını söylüyordu ama maç başladıgında hiç de öyle olmayacagını daha ilk dakikada bir şutu çizgiden dönenjuan pablo pino'yu gördüklerinde anladılar cünkü galatasaray artık mücadele ediyordu. eski ruhsuz takım gitmiş yerine yetenek olarak cok da üstün olmayan ama sahada basmadık yer bırakmayan rakibi bogan ama bir takım gelmişti.

    https://www.youtube.com/watch?v=seSRiOBh3Q0

    sonra30 ekim 2010 galatasaray antalyaspor maçıgeldi. taraftar hagi'ye olan tüm sevgisini yeniliyor adeta geldigi içn mutluluktan uçuyordu. hatta o dönemde açılan bir pankart da şöyleydi.

    https://gss.gs/Tq8.jpg

    hayatımda en çok heyecanlandıgım 2. andır bu maçtaki bir pozisyon. durum 2-1 iken son dakikalarda antalyaspor'dan baskı yiyiyorduk ve antalyasporlu bir oyuncunun şutu cok sert gelerek direği yalayıp dısarı cıktı. elim ayagım titremisti o an çünkü hagi'nin ilk macıydı ve ben hagi'nin bu takımda yıllarca kalmasını basarılı olmasını istiyordum. heyecanlandım cünkü galatasaray'ın yeniden şahlanmasını istiyordum. eski günlerdeki gibi. o maçı kazandık 2-1

    sonra haftalar günleri günler ayları takip eti. hem takımın kalitesi hem hagi'mizin teknik direktörlük kalitesi yetmedi bizi ayaga kaldırmaya. tribünlerden hagi istifa sesleri geldikçe içim içimi yedi. agzımı acıp tek kelime edemedim.

    hagi'yi severim demiyorum çünkü bunu soylememe gerek bile yok. hagi'miz o bizim. işte bu yüzden gelme hagi. en azından sana sene basında bir takım olusturulmadan gelme. biliyoruz her çağırıldıgında gelirsin ama bu sefer gelme .bilirim ne sen galatasaray'a yüz çevirsin ne galatasaray sana. ama bu sefer zamanı değil. sen bizim için hep bu hagi olarak kal.

    https://gss.gs/IBi.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın