2014-15 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
0 - 4
  • 188
    galatasaray'ın kimliğini kaybettiğini ve bunu da teknik direktörü ve futbolcularının söylemleriyle tescillediği maç.

    maç izlerken gerek sinirden, gerek isteksizlikten almaya üşendiğim capsleri bir arkadaş almış sağolsun buyrun okuyun

    --- alıntı ---

    22 ekim 2014 galatasaray borussia dortmund maçıyla birlikte bu saçma sapan oyun yapısından artık iyiden iyiye illallah dedirtti. üşenmedim, maç boyunca ara ara screenshot alıp, bu gerzek futbol mantalitesini -naçizane- üç beş okla çözümlemeye çalıştım.

    profesyonel olduğum alan futbol değil, reklamcılık yapıyorum. amatör olarak falan da futbol oynamadım ama aklım ve mantığım bu oyunun böyle oynanmaması gerektiğini söylüyor.

    melo ve sneijder -arada bir de selçuk harici tek bir allahın kulunun bile top -dolayısıyla sorumluluk- almaya meyilli olmayışı. "pası verdim bitti abi. nasılsa döner dolaşır geri gelir bana. ha yan pasla, ha geri pasla". gelgelelim öyle de yürümüyor işler maalesef. uzun topla çıkayım diyorsun, öyle bir yetin yok. yine melo ve sneijder harici atılan toplar banko takılıyor rakip savunmaya. demek ki pas yapacaksın. ama yarı sahanın gerisinde değil, adamlar orada zaten alan daratlmıyorlar. yarı sahanın öteki tarafında. yani, duvarın arkasındaki dışarıyla artık...

    aşağıda sırayla maddelendirdiğim bütün ataklar, bir şekilde ya rakip tarafından kesilmiş ya da açığa adam çıkmaması sebebiyle yapılan pas hatalarının bir derlemesinden ibaret. gelin izleyelim. oynatalım uğurcum*:

    1. http://i.imgur.com/OvPMiPk.jpg

    bu çocukcağız kime pas versin amına kodumun yerinde? sike sike geri dönüyor. oyun semih ve chedjou arasında gidip geliyor, hasbelkader melo'ya uğrarsa belki bi' uzun top yerini buluyor falan.

    2. http://i.imgur.com/2Kl143G.jpg

    la bu hamit ne yaptı size ya. yıllarca ortasahanın tüm hammaliyetini çekti adamcağız. tamam sevmem çok, yaratıcı değil ama olması da beklenmiyor rolü gereği. ama chedjou'cum, niye dalıyorsun ortaya. ver arkadaşına. he gerçi hamit alsa ne yapacak? pas verecek adam var da ben mi göremiyorum?

    3. http://i.imgur.com/0tPbjki.jpg

    melo'nun pas alışverişinde bulunacağı tek bir allahın kulu yine yok. ne sağında ne solunda. oysa sağında birisi olsa mis gibi dönecek sağ kanada hızlıca. burak defans arkasına koşu yapıp 18 üzerini boşaltabilir ve belki hamit'e bir şut şansı doğar. falan.

    4. http://i.imgur.com/gRYzaxv.jpg

    melo'nun yerinde olsam ana avrat söverdim sahada herhalde. pas atması gereken yerde yine kimsecikler yok. olsa mesela, selçuk'un ceza sahası önünde etrafında yaklaşık 5 metrelik bir çapta kimsecikler yokken topla buluşması 2, bilemedin 3 saniye. chedjou bu sefer de pasın atılması durumunda rakibin kesebileceği kör noktada, adamın arkasında. zaten yanıbaşında duran dortmundlu sayesinde çok da büyük bir hareket alanı yok.

    5. http://i.imgur.com/bfusbb1.jpg

    melo'nun yine ana avrat sövmeyi anasının ak sütü gibi hakettiği anlardan biri daha. oyunu dikine kurabileceği tek arkadaşı, rakip savunmacının olası bir pasın önünü kesmek için hazır ve nazır olduğu bir konumda. bu işte bi' terslik var.

    6. http://i.imgur.com/l3GnuKc.jpg

    ortasahanın göbeği kabbbak gibi boş. tertemiz. domates momates ek, kimseler de basmaz, misler gibi yetişir, serpilir. bir tek melo var, o zaman dön geri ona. çöp bir çıkamayış daha.

    7. http://i.imgur.com/GlZxJaW.jpg

    selçuk'un dikine pas bırakabileceği tek adam, topu alıp yönelmesi en muhtemel pozisyondaki savunmacının varlığından habersiz. ve de zaten yürüyor, savunmacı atak halinde ve hazır. evet, belki de saydıklarım içerisinde tek makul gibi görünen pozisyon bu ama kusura bakmayın beyler, bu da sıçarro.

    gelelim dortmund ataklarına. tabii ki geçtiğimiz yıllardaki dortmundla uzaktan yakından alakası yoktu heriflerin. keşkül gibilerdi. psg falan eline geçirse belki silkeleyecekti bu akşam ama ölüleri bile hoplatıyor bizi görüldüğü gibi.

    8. http://i.imgur.com/XwZSEYL.jpg

    soldan soldan geliyorlar yine. her zaman olduğu gibi, şu an da pas verip boşa kaçıp tekrar top alabileceği bir arkadaşı var. 2 pasta 3 galatasaraylıyı ekarte edebilme imkanı var. zaten bu tür ikramları boş da çevirmiyorlar, tıkıyorlar kaleye paralel ortayı kesip.

    9. http://i.imgur.com/SaEMkzM.jpg

    nasıl pozisyon? koç gibi sıralanmışlar ve üç tane top alabilecek, müsait adam var. hele ki okların yönünde ilerlediğinde pozisyon bir anda taa sol kanada bağlanıveriyor. sonra biz de salyalarımız aka aka, şaşkın şaşkın izliyoruz "ulan gavur ne güzel döndürüyor oyunu bi' anda diğer kanada" diye. döndürür tabii.

    10.http://i.imgur.com/btOq7mt.jpg

    favorim bu pozisyon. zaten şampiyonlar ligi kalibresinde top oynayan takımlar da maç genelinde böyleler büyük oranda. pozisyonun gelişiminin şairaneliğine bakar mısın arkadaş. melo olsa o pası verecek adamın yerinde, gözleri doluverir bir anda, oturur gözyaşlarına boğulur yeşil çimlerin üzerinde. bi' kere oyun yine sol kanatta booomboş duran adama 3 saniyede falan dönebilir. üç kişi pas almak için yine bekliyor. sağında defansın arkasındaki dortmundlu ise kendini çoktan unutturmuş, ceza sahasının köşesine doğru hareketlenmek ve ebemizi sikmek için an kolluyor.

    falan filan. bir bu kadar daha ekran görüntüsü vardı masaüstümde fakat işimiz var gücümüz var değil mi? bütün gece bunlarla uğraşılmaz.

    hayır şunu merak ediyorum. milyonlarca dolar alan onlarca adam, başlarında en az onlar kadar milyonu cebe indiren, yıllardır bu işten ekmek yiyen bir teknik adam, kalkıp da tüm bunları neden anlatmıyor arkadaşım birine? nedir bu taktik idmanların amacı?

    halısaha maçı mı oynuyonuz ne oynuyonuz la florya'da.

    --- alıntı ---

    edit: uasemih85 uyardı, resim linkleri düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın