• 96
    besiktas'tan stada gidecegim, metro da kapaliymis (sanirim seyrantepe duragina ulasim yok, itu ayazaga'dan otobuslerle gidilebilir diye dusunuyorum), tek maclik pass kartimi da henuz almadim. saat kac gibi yola çıkmam iyi olur, bir bilen fikir verebilir mi?

    taktiksel anlamda da, cift forvet bana da mantikli geliyor. ozellikle prandelli'nin "kondisyon yuklemesinin 6. haftayla birlikte meyvelerini verecek" aciklamasi da goz onunde bulundurulup 2 orta sahali sistem ve umut'un pres ozelligi de dusunuldugunde, taraftar destegini arkasina alan takimin super kupa finalindeki gibi topu rakibe verip kontra kovalayacagini pek zannetmiyorum, umarim oyle olmaz.

    caner tehlikeli bir oyuncu, kendisinj cok cikarmayip ayni zamanda defansif zaaflarindan yararlanmamiz lazim. gerek letonya gerek cek cumhuriyeti maclarinda goruldu ki caner karsisinda kutuk olmadigi zamanlar yaptigi pozisyon hatalarini kurtaramiyor.

    webo oynarsa bence emenike'ye gore daha sorun yaratabilecek bir adam. ozellikle skor avantaji fener'e gecer, emenike de sonradan oyuna girerse daha can yakici bir durum ortaya cikabilir. ancak emenike her ne kadar kafasiz da olsa hiziyla stoperlerimize 20 metrede fark atacak bir yapiya sahip, o yuzden emenike deyip gecmemek lazim.

    dikkat edilecek en onemli hususlardan biri de yardimlasma. top beklere ya da kanat oyuncularina geldigi zaman en az bir ikili sıkıştırma yapmak sart. oynarsa webo ile sow gibi iki tehlikeli adama sahipler. kuyt da sürpriz bir kafayla isimizi zorlastirabilir.

    stoperlerinde sahsen kadlec'in oynamasini istemem, bekir kirmizi gormeseydi bu durum ekmegimize yag surebilirdi ancak ileride pres yaptigimizda bekir'e nazaran ayagi duzgun biri kadlec. bu da geride eksik yakalanmamiz anlamina gelir.

    dzemaili oynarsa defansif olarak orta saha biraz yavas kalir. selcuk da yavas ama dzemaili kadar degil. orta sahada 2 gobekle oynayacaksak sanirim en iyi tercih hamit olacaktir. melo zaten allah'in emri olacak. bana kalirsa fenerbahce'de emre'nin oynamasi da oynamasi da kendi icinde avantajlari barindiriyor bizim icin. oynamamasindaki avantaj, fenerbahce'nin orta sahada oyun kurmada sıkıntı yasayacak olmasi. oynarsa da tshrige cabuk kapilip ikinci bir melo hadisesiyle karşılaşabilir. tabi hakem, gecen seneki gibi atabilme curetini gosterir mi bilinmez. alper potuk da dikine delici bir oyuncu ama gununde olmayinca cekilmeyebiliyor. yine de oynarsa dikkat etmemiz gereken oyunculardan.

    taktik dizilis bir yana, ne olursa olsun son dakikaya kadar mucadele gerek. umarim tempolu oynayip rakibin gardini dusurur, psikolojik olarak da perisan ederiz.

    geri sayim baslasin! *
App Store'dan indirin Google Play'den alın