• 907
    ne alt yapı ne üst yapı ne de yönetim suçlu bu takımın bu hale gelmesinde. başarısız sonuçlar gelip geçicidir ama milli ruh kalıcıdır daha doğrusu öyleydi. bu milli takımda milli ruh kayboldu. ülkedeki diğer tüm kurumlarda ve yapılarında olduğu gibi. bunun suçlusu ülkeyi 12 yıldır yöneten iktidardır.
    bazı taraftarlar rakip takımı tutuyor, rakip gol atınca seviniyor. ben buna asla kızmıyorum. çünkü bu ülkeyi yönetenler bu duruma getirdi. kendisinden olmayan herkesi dışladı, ötekileştirdi, milletin tüm milli duygularını törpileyip onları kendi ruhuyla donatmaya çalıştı. ülkede milli olan ne varsa onu bozup kendi tarafına çekmeye çalıştılar. bu ülkenin teknik direktörlerini, futbol federasyonunu, kulüp başkanlarını, futbol yorumcularını kendi adamlarından oluşturursa bu noktaya gelinir.

    bu ülkenin başındaki adam biliyorsunuz kendisi alevi diyip bütün alevi vatandaşlarımızı birer öcü gibi gösterip yuhalatması sonucunda bu noktaya gelindi. ulusalcı vatandaşlarımızın bütün değerleriyle oynanması sonucunda bu noktaya gelindi. gezi olaylarında derdi ağaç olan, taksim olan, doğa olan vatandaşlarımızı birer hain, terörist olarak gösterilmesi sonucunda bu noktaya gelindi. kendinden olmayanı hain ilan etmişsin, dış mihrakların adamları ilan etmişsin, ülkedenin medyasında tek bir muhalif gazeteci bırakmamışsın. ileri demokrasi diyenler daha dün ana muhalefet liderine fikirlerini kendisine saklasın ve sadece sussun demişler. demokrasi diyeceksin ama kimseye konuşma hakkı vermeyeceksin.

    tüm bunlar yaşanmışken adında milli olan takımı niye bu insanlar desteklesin? ya da nasıl destekleyebilsin? adamların bütün değerleriyle oynamışsın, onları devlet kurumlarından atmışsın, hayatın kendisinde yaşam alanı bırakmamışsın. bu adamlar nasıl milli duygulara geri dönsün?

    yeni türkiye'nin statlarında görmek istenen bir tablo vardır 10 ekim 2014 türkiye çek cumhuriyeti maçında. ak parti il başkanlığından seçilen adamların ellerine bayrak verilmiş ve maça getirilmişler. arkadan mehter marşını da vermişler süper bir tablo yaratılmış. işte tam yeni türkiye'yi gösteren görüntü vardı.
    saha kenarında sana biat etmiş bir teknik direktör, yukarıda sana biat etmiş federasyon başkanı, sana biat etmiş takım kaptanı vs.. oldu mu peki? olmadı, olamaz. çünkü bu ülke hiçbir konuda çok iyi değil. çok iyi olduğu zamanlarda hiçbir ayrım yapmamış ve bir olduklarında çok iyi olmuş. 2002 dünya kupasında, 2000 uefa kupasında, 2008 avrupa şampiyonasında, daha gerilere gidelim kıbrıs barış harekatında, daha da geriye gidelim kurtuluş savaşında. hep bir olmuşlar, biz ve onlar diye ayrım yapmamışlar. ancak bu zaman çok başarılı olmuş bu millet.

    fatih terim, arda turan, yıldırım demirören, abdullah avcı, vs.. bunlar neden değil sadece sonuçtur. bunlar iktidarın bu ülkenin futbolunu getirdiği seviyenin patlama noktası olan kişilerdir.

    bu takımın adındaki milli kelimesi sadece bir kelimeden ibaret artık. milli ruh yok oldu. fatih terim'in milli ruh ile demeçleriyle tekrar düzelecek bir durum değil. çünkü ülke o kadar ayrıştı. bir iki kişinin söylemleriyle düzelmez. o yaraların sarılması o kadar kolay değil.

    dün akşamki futbol yeni türkiye'yi çok güzel anlatıyordu. sahada arda turan hariç bütün futbolcular süperligde oynuyordu. sergilenen futbolu da yabancı sınırını da gördük hepimiz.

    burada noktalayayım ve hepinize mehter marşını armağan ediyorum. türk bayraklarını sallamayı ihmal etmeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın