• 326
    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/27357434.asp

    baştan sona cahillik akan bir habere imza atmışlar.

    1.) öncelikle türkiye'nin 40. sırada bulunduğu sıralama "milli takımlar sıralaması", uefa'nın şampiyonlar ligi torbalarını belirlerken baktığı sıralama ise o ülkenin takımlarının avrupa'da elde ettiği başarılara göre belirlenen "ülke puanı sıralaması".

    2.) türkiye ülke puanı sıralamasında en son 11. sıradaydı diye hatırlıyorum (tam olarak bilen beni düzeltsin) ve 12. sırayı kaybetme ihtimalimiz var; bu durumda ise şampiyonumuz bile ön eleme oynamak zorunda kalabilir, haliyle 7. sıraya yükselip şampiyonumuzu 1. torbadan sokabilmek en azından önümüzdeki birkaç senede imkansıza yakın.

    3.) haberdeki konu henüz uefa yönetimi tarafından gündeme getirilen ve uygulanıp uygulanmayacağı ilgili kurullarda tartışılan bir fikir. dolayısıyla kesin gerçekleştirileceği gibi bir şey söz konusu değil.

    4.) şu anki ülke sıralamamıza ve futbolumuzun durumuna baktığımız taktirde, bu sistem maalesef haberde belirtildiği gibi türkiye'nin lehine olmayacak, aksine türkiye gibi 8.-12. sıra arasındaki ülkeleri olumsuz etkileyecek bir durum.

    dolayısıyla verdikleri haber nereden baksanız elinizde kalıyor. bu haberi bu şekilde vermelerinin sebebi ise milli takım sıralaması ile uefa ülke sıralaması arasındaki farkı dahi bilmeyecek kadar cahil olmaları.

    edit: haberi değiştirme ihtimallerine karşı ve tıklama da kazandırmamak için haberi buraya da ekliyorum:

    --- alıntı ---

    uefa, şampiyonlar ligi'nin kura sistemini değiştirdi. yeni sisteme göre türkiye ligi şampiyonu önümüzdeki yıllarda kuraya 1. torbadan girebilecek.

    uefa, önümüzdeki sezondan itibaren şampiyonlar ligi'nde devrim niteliğinde bir karara imza attı. yapılan açıklama ile, devler ligi'ndeki kura sisteminin değiştiği belirtildi. şu anda uefa sıralamasına göre belirlenen potlar, önümüzdeki sezondan itibaren ülkelerdeki şampiyonluklara göre belirlenecek.

    ilk torba fifa siralamasina göre

    ülke sıralamasında ilk 7 sırada bulunan liglerin şampiyonları ile birlikte önceki sezonun şampiyonu (eğer bağlı olduğu federasyon ilk 7 sırada ise, 8. sıradaki ülke) 1. torbada yer alacak. geri kalan torbaların ise, yine eski sistemle toplanan puanlarla belirleneceği kaydedildi.

    türkiye 40. sirada

    uefa şampiyonlar ligi'ne 1'i direkt olmak üzere 2 takım gönderen türkiye, fifa'nın ekim ayı sıralamasında 40. sırada bulunuyor. daha önce ilk 10'u zorlayan millilerimiz, futboldaki gerilemenin ardından kendini bir hayli geride buldu. eğer gelecek yıllarda ülkemiz futbolda üst üste başarılar elde eder ve ilk 7'ye girmeye başarabilirse, spor toto süper lig şampiyonu devler ligi'ne 1. torbadan katılabilecek.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın