• 2210
    türkiye kupası'nda gruptan çıkarak çeyrek finale kalan gözbebeğimiz.

    takımı değerlendirecek olursam; iyi giden, muhtemelen iyi gidecek olan ve umut vermeyen üç bölüme ayırarak yapabilirim.

    birincisi, kısa rotasyonumuz oldukça iyi. arroyo bildiğimiz gibi, nolan smith penetreleri ve zaman zaman şutuyla baya etkili oluyor, ender de ligdeki en iyi yerli guard hal-i hazırda. sinan hazırlık maçlarında geçen sezon kaldığı yerden devam etti, maşallahı var. bunun yanı sıra pocius ve micov gibi hem şutuna güvenebileceğimiz hem de iyi pasör olan kısalarımız var. (micov gerektiğinde 4 numara da oynayabilir gerçi) özellikle micov takıma tamamen uyum sağlamış gibi gözüküyor.

    ikincisi, uzun rotasyonumuzun güzel tarafı. kerem gönlüm takıma girdiği gibi enerji katmaya başladı, adam büyük profesyonel hakikatten. erceg savunmada sıkıntı yaşasa da soğukkanlılığı ve şutuyla ergin hocanın sisteminde her zaman önemli bir silah. furkan türkiye kupası maçlarının yıldızlarındandı, savunmada elimizi çok rahatlatıyor. ayrıca faul atışlarında da bir düzelme var. bu kısımda pek bir sıkıntı gözükmüyor.

    üçüncüsü, uzun rotasyonunda madalyonun diğer yüzü. ne jawai ne de vuyukas aranan kan değiller. jawai tam bir facia şu anda, ribaund çekemiyor, savunma yapamıyor, ofansta ağır kalıyor vs vs vs. ergin hocanın geçen sezonki domercant örneğinden sonra sakat olan jawai ile devam etmesini aklım almıyor. hakeza vuyukas da iyi bir savunmacı ve ribaundçu değil. şöyle anlatayım, ne jawai ne de vuyukas dizleri sakat olan bonsu kadar bile savunma yapamıyor! hal böyleyken euroleague'de çok büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. görünen köy kılavuz istemiyor, tehlike bağıra bağıra geliyor maalesef...

    şimdilik umutlanmak ve endişelenmek için somut sebepler var ortada. umarım jawai yerine bir pivot transferi yapılır tez zamanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın