• 3
    son gördüğümde programında lahmacunumsui, pide gibi bir şeyler yiyordu. herhangi bir akademik disiplinde olmamasının da etkisiyle tarihle ilgili sistemsiz, çoğunlukla temelsiz yazıyor, tarihin magazinsel, popüler kısmıyla ilgileniyor. çok çalışkan ve özellikle hanedanla ilgili çalışmalarında son dönem osmanlısına ışık tutmuş bir insan olsa da bir adam olsa da sıkça gösterdiği kendini beğenmişliği ve ukala tavırları benim gözümde kendisini sevimsiz yapıyor.

    ama şu tespitinde o kadar haklı ki;
    --- alıntı ---

    arada bir futbol yazmaya karar vermemin sebebi işte bu; yani köşemi günler süren araştırmalara ve yorulup ter dökmelere ihtiyaç kalmadan şipşak doldurabilmek!

    --- alıntı ---

    yazısında yaptığı tespitler genel olarak doğru. ancak yerdiği "sürekli kurultay yapan, muhaleferin sürekli konuştuğu, 'frankofon'" yapıya karşılık -cehape ya da galatasaray- ülkemizde popülaritesi olan diğer yapı "karizmatik tek adama biat edilen, muhalefetin olmadığı, 'istikrarlı', doğulu" -akp ya da fenerbahçe- olduğundan ben galatasaray'ı bu haliyle seviyorum. halkın takımı ezeli rakibinin içinde olduğu durumu görünce galatasaray'ı bu ülke içinde batılı bir ada gibi görüyor ve adeta liseciliğe şükredecek kıvama ulaşıyorum.

    (bkz: bana batı'nın bir oyunu mu bu)
    (bkz: helenistik arabesk)*
App Store'dan indirin Google Play'den alın