resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 6826
    anlaşılamayan bir nokta var. bu adamı savunan, hala savunabilen, arkadaşların en büyük tezi burak'ın hala gol atıyor olması. evet, burak hala gol atıyor, buna lafımız yok.

    ama güzel kardeşim anlamıyorsun. balıkesir maçını, arsenal maçını o yüzden kaybettik, anlatamıyoruz bi türlü. erciyes maçı, sivas maçı bunları kazandık fakat erciyes, sivas biraz yetenekli olsa bizi beşlik yaparlardı.

    peki sorun nerde bunu hiç düşündün mü güzel kardeşim? mesela bizim hücumda çoğalamayışımızda olabilir mi? mesela ileride top tutamayışımızda olabilir mi? evet, sivas gibi, balıkesir gibi, erciyes gibi rakiplerle oynadığında baskıyı artırabilirsin. orta sahadan ekstra destek alırsın, kanatlardan içeri kat edersin, şut çekersin, ara pası atarsın gol olursa olur, olmazsa kontradan yer oturursun. olduğu maçlar erciyes, sivas; olmadığı maç balıkesir.

    ama hücumda burak yerine top tutabilen, duvar pası yapabilen, ben gol atacağım kafasından sıyrılıp arkadaşlarına boş alan yaratabilen bi forvetin olsa bu üç maçta da fark yaparsın. neden? çünkü hücumcu orta sahaların burak'ın yarattığı alanlara koşu yapar, saldırırken topu kaptırsan bile şok presle rakibe kontra imkanı vermezsin. bu sayede de sercan, gökhan ünal gibi sikko adamlara boş alan şansı yaratmazsın.

    dikkat edin, elmander'in falan olduğu dönemde bizim en büyük artımız ne bi dikkat edin. özellike arena'da fener'i sahasından çıkartmayıp 2-1 yenildiğimiz maç var ya, onu bi izleyin. fenerbahçe her çıkmaya çalıştığında top bizim orta sahamıza geçiyor. dengeli çıkartmıyorsun çünkü rakibini. çünkü orta sahan top kaptırıldığında şok pres yapacak şansı buluyor. neden? çünkü elmander'in, baros'un top tutuşu ve duvar pasları sayesinde orta saha oyuncularına hücuma çıkacak vakti kazandırıyorsun. şu an ileriye götürülen toplar burak'a geldiği an kaybediliyor ve hücumda 4 savunmacıya karşı pres yapacak en fazla bir iki adamın kalıyor elinde. bu da rakibinin istediği gibi dengeli çıkabilmesine yol açıyor.

    galatasaray kalitesiz bir takım değil. bir miktar formsuz ama bir farklı galibiyetle bile kendine gelebilecek kadar. ama bunu yapamıyoruz. bakın arsenal maçında rezil oynadı takım. gözümüze öyle gözüküyor ama öyle değil aslında. maç başında orta sahada ekstra paslaşmalar vardı, hücuma çıkma şansımız falan oldu. hatta bu seneki tüm maçlar içerisinde en iyi başladığımız maç bana göre arsenal maçı. ama ileriye götürdüğün topu sürekli kaybediyorsun, ve karşında arsenal var. öyle balıkesir gibi ceza kesmez arsenal. adamlar bu top kayıpları üzerine kanatları ve orta sahalarıyla baskıyı yavaş yavaş kabul ettirdiler üstümüzde ve olay bitti.

    velhasıl, emin olun burak şu takımın sırtındaki kamburdur. ya çift forvetli bir sisteme geçeceksin ve ikinci forvet'in duvar olabilecek, top tutabilecek, ya da burak'ı eleyeceksin bu takımdan. geçen sene şampiyonluğu, bu sene şampiyonlar ligi'nde ikinci turu elimizden alan adamdır burak, bu kadar net söylüyorum. ve kalmaya devam ederse daha çok şeyler alacaktır elimizden ne yazık ki.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın