• 98
    maçı izlemedim, az önce özetini izledim, şimdi özet üzerinden izninizle yorum yapacağım;
    1.) öncelikle verdiğimiz pozisyon fazlalığından bahsedicem, o kadar çok kalemize gelen pozisyon gördüm ki sayamadım. az daha becerikli olsalar net 2 tane pozisyonları var. azıcık becerikliler için bu. yani biraz daha becerikli olanlar için 4 tane kadar. bunu 1 ekim 2014 arsenal galatasaray maçında gördük. bu rahatlıkla biz kendi ligimiz dediğimiz şampiyonlar liginde bi halt beceremeyiz. adamlar affetmez çünkü.
    2.) takımın lider oyuncusu eksik. tamam sneijder şu aralar o konumda fakat bize o tarz değil hagi tarz bir lider lazım. ya da bülent korkmaz. şimdi elimizde bülentin bir emsali yok fakat haginin var. ne demek istediğimi açıyorum hemen; yetenek olacak, skoru her an değiştirebilme özelliği olacak, ama yeri geldiğide kavga edebilecek, ''beyler kendinize gelin'', ''beyler biraz ısıra ısıra oynayın'', hatta daha da abartayım ''beyler adamlar ağzımıza sıçıyo sikecem nazınızı girin şu topa'' diyebilecek bir lider. yani tanım sneijder'in biraz da agresif ve hırslı olmasını gerektiriyor. semihin yaşı bir 4 yaş kadar büyük olsa bülent tarzı bir benzetme de ona yapardım ama o gözümde genç.
    3.) arkadaşlar size futbolda bir kaç terimden bahsetmek istiyorum. vazgeçtim bir kaç değil bir: şut. topun 3 direğin arasından geçmesi için çok çok olağan dışı bir durum yoksa kaleye doğru biraz sert vurmak gerekiyor. bunun adı da şut. ben bakıyorum, bunu sadece bu maçta gördüğümle değil genel olarak söylüyorum, olcan dışında ''topu alayım sağa/sola çekeyim şut atayım'' yok. biraz şut çekin yahu, 5 tane çekseniz 1'i sekse bir şekilde tamamlanma ihtimali var o topun. belki daha fazlasının direk gol olma ihtimali var. ama bizim takında şut çeken adam yok.

    bakın ben de senelerce futbol oynadım, ön liberoydum ben, hocam derdi ki ''topa sahip ol, kaptıracaksan sen kaptır orda topu, ama senin bölgende atıyorum ali kaptırmasın. (ali takımın sağ beki) (yazar burada herkes görevini yapsın demek istiyor. yani ofansif oyunkurucu olan sneijder'in gelip ön libero misali top almasını eleştiriyor.)
    çok fazla hocayla çalıştığım için hangisi demiş hatırlamıyorum bunu da kendim söylemiş gibi aktarayım; hata yapmaktan korkulmaz futbolda, hata yapmamak amacıyla oynarsan hiç oynama topu ayağına alma. al topu hata yap, bidaha yap uslanma bidaha yap, yap ki mücadela ettiğini görelim. allah yardımcınız olsun. gaza geldim son cümleyi o yüzden yazmak istedim.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın