resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1019
    bugün itibariyle kendisini savunma modundan çıktığım hoca.

    öyle sistemlerin, formasyon rakamlarının büyüsüne kapılmış, ille de 4-4-2 olsun, aman da 3-5-2 olmasın, olcan nasıl oynamaz, veysel neden oynar modunda bir taraftar değilim. doğru oyuncu grubu, sezon başından beri ciddi şekilde hazırlık yaparsa her taktikte başarı sağlayabilir benim anlayışıma göre. bu nedenle prandelli'ye "neden 3-5-2" diye kızmıyorum ama neden "arsenal maçı öncesi 3-5-2" diye kızıyorum ve %100 de haklıyım.

    madem aklında melo'nun stoper olarak kesici oynadığı, sneijder'in ön libero olarak geriden oyun kurduğu bir 3-5-2 var, lan o zaman sezon başından beri buna çalıştır takımı. transferlerini ona göre iste. şino gibi adamı dmc'ye çektin, geriden sağlam paslaşarak çıkmak amacındasın eyvallah ama peki onun hücumdaki katkısının yerini kimle dolduracaksın?

    bunun takımı oyuncuları tanımayla filan da ilgisi yok, 1-2 istatistik sitesine bakan adam bile geçen sene şino'nun asist/gol katkısını görür. adamı gol bölgesinden en uzağa çekme fikrine saygı duymamı istiyorsan, bu probleme çözümünü de göstereceksin. diyeceksin ki wes artık başka görev üstlenecek, ama wes'in hücumdaki görevini de şu oyuncuya verdim. kim bu oyuncu? yekta? oynatmadığın olcan/bruma? son gün transferi pandev? hayatında toplasan wes'in geçen sene yaptığı hücumu yapmamış cemali?

    özet geçecek olursak prandelli'ye pek saygım kalmadı bu saçmalıklardan sonra. koca yaz dönemi geçti, ayarlasaydın 5 tane hazırlık maçı deneseydin bütün fikirlerini. artık 3-5-2 mi 4-0-6 mı çekersin sana kalmış, melo'yu forvet deneyceksen, wes'i kaleye geçireceksen ayarla beylerbeyispor ile bir maç gör neyi görmek istiyorsan. ama arsenal deplasmanı öncesi plansız programsız sistem/formasyon değiştiriyorsan, tüm defans hattını trollüyorsan ve sivas maçındaki 6-7 pozisyona rağmen hala çok zekice bir taktik olduğunu düşünüyorsan, arsenal maçının 4 golde bittiğine şükredeceksin.

    fenerbahçe derbisi sonrasını göremeyecek güzel adam, formsuz hoca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın