resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 6542
    kendisinin ya false 9 ya da daha derinde oynamasi gerektigini geldigi gunden beri yaziyorum. false 9 dememin sebebi takimin en bitirici ayagi olup bunu en hizli sekilde yapabilmesi. (reaksiyon hizi, topu bekletmeden sut cikarma, vucudunu pasa gore ayarlama) false 9 oynadiginda forvet icin daha genis alan da kalabilirdi. (dizilise ve stratejiye bagli olarak)

    derinde oynamasi gerekiyor dememin sebebi ise gayet acik, takim akiskan bir oyun oynayip hizlanmak istiyorsa elimizdeki en iyi aday sneijder'di. bunun icin alternatif olarak yekta ve emre de o pozisyonda gecen sene bir iki mac denendi. nedense emre yeteri kadar denenmedi, ben hala sneijder'den sonra bu isi orada en iyi yapacak adamin emre oldugunu dusunuyorum.

    sonunda takimin en onemli sorunu olan hiz sorununu cozmek icin bir hamle yapti prandelli. pas hizi arttikca bosta kalan oyuncu sayisi da artacak, selcuk oyuna daha cok katilip kanat beklerimiz de hucumda etkinlik kazanacak. sneijder'in katkisini suradan anlayabilirsiniz, defans kendi arasinda diger maclara oranla 5'te bir oraninda pas yapmistir. defanstan vurulan uzun toplar cok azaldi, onun yerine beklerin one cikabildigi bir takim geldi. sadece bu da degil, selcuk markaj disi pas alabilmeye basladi. burak gereginden fazla topla bulusurken bu mac olmasi gerektigi kadar, sadece hucum noktasinda topla bulustu. olcan'i cok yerinde kullandigimizi dusunuyorum. keske sahada brumanin da olabilecegi bir sansimiz olsa, sol kanat bek olca yapip olcan'in isini bruma'ya yaptirirdik ve takimin bireysel hizi da artardi.

    sneijder, set hucumu yaparken geriden gelerek top aldiginda topu cok daha hizli dolastirdigi icin rakip defans yerlesmekte sorun cekiyor. selcuk ya da melo topu duzeltmekle mesgulken senijder coktan pasini cikarmis oluyor. bunun takima kazandirdigi faydayi da gozardi edemeyiz.

    dzemaili'nin pas almaya cikmasi cok hosuma gitti ancak hala gucuz ve cekinik oynuyor. bunu atlatana kadar yedekten girmesini tercih ederdim sanirim. bu macta eger dzemaili biraz daha agresif oynamis olsaydi sneijder'in oyunu biraz daha hizlanirdi.

    sneijder'in derinde oynayip oyunun temposunu ayarlamasinin bize soyle de bir faydasi olacaktir, selcuk ve orta saha partnerinin daha skorer oynama sansi dogacak. hatta bu macin ilk yarisi dzemaili, ikinci yarisi selcuk forvet gibi cok pozisyon aldi ancak tarik bakmadan orta yaptigi, hakan'in hic bindirmedigi yapmadigi bir ortamda istedikleri pasi alamadilar. tabi burak'n berbat ceza sahasi ici yerlesmesi yapmasini da unutmayalim. mesela chedjou'nun yerden sert ortasinda olcan ondeydi, burak'in arkaya dogru hareketlenmesi gerekirdi ama o her zamanki gibi one dogru kosmaya devam etti. top arka direge gectiginde ise kimse olmadigi icin pozisyon kacti.

    bu dizilisin ve stratejinin bir kac skntisi var su anda. en onemlisi melo'yu defansta kullanirken pozisyon hatasi vermeye cok acigiz. ozellikle her defans arasina atilan top sknti yaratacaktir. ayni zamanda orta saha da melo'nun sertligine ve patlayiciligina ihtiyac duyuyor. eger gokhan'i defansa yerlestirebilirsek hem hava topunda sknti cekmeyiz hem de melo'yu selcuk'un yanina koyar onde baskiyi guclendirip melo'nun ani cikislarinda defans arkasina sarkmasini saglayabiliriz.

    diger bir cozulmesi gereken sorun kanat bekleri. tarik solda berbat oynadi, saga gecince biraz duzeldi. tarik'in sagda oynamasi garanti neredeyse. oyleyse bize solda oynayacak biri lazim. hakan balta olabilir, olcan denenebilir, yabanci siniri yokken de alex oynayabilir. onemli olan stoperlere bu kanat beklerinin ne kadar yaklasacagi, stoperlerin onlara ne kadar destek verip kendi aralarini ne kadar acacagi. birbirlerine cok uzak oynayan bir uclumuz var su an ve bu korkutucu.

    bir kac detay sorun daha var ancak tek bir macla o kadar detaya girmeyelim.

    selcuk'un ve yaninda oynayan orta sahanin pas hizi ve reaksiyon hizi biraz daha artar ve kanat beklerimiz sacma yerlerde beklemek yerine acik alana bindirme yaparsa sneijder oyunun temposunu biraz daha arttirabilir. su takimda formda bir engin baytar inanilmaz is yapardi. olcan'a top tasimakla ilgili bu kadar yuk binmezdi, daha onemlisi rakip nefes almaya vakit bulamazdi. maalesef is ahlaki olmayan bir adam engin.

    kisa vadede bu dizilis ve stratejiyle oynayacaksak benim sahada gormekten mutlu olacagim 11 su sekilde olurdu(gokhan'i ve koray'i koyma ihtimali sifir diye boyle yaziyorum) : semih,melo,chedjou,tarik,olcan,sneijder, sol ic emre, selcuk, bruma, burak.

    yabanci kontnejani dusunerek boyle yazdim, yoksa solda telles olurdu. ileride de umut'u tercih ederim boyle bir sistemde ancak burak'in kesilmeyecegini hepimiz biliyoruz.

    araba viteslerinde en hizlisi ve arabayi en hizli goturen en yuksek vitestir, 5-6 hangisiyse. ve bu vites aralarinda en kucugudur, donme capi kuculdugu icin. sneijder takimin 5.vitesi, hem donme capi kisa heryere yetisiyor, hem daha hizli herkesi bosa cikartabiliyor. aman nazar degmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın