resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5677
    anderlecht maçında sahaya yerleşimde büyük hatalar yaparak atak yapmamızı, top çıkarmamızı sağlayan futbolculardan biri. diğeri dzemaili. 4-3-1-2 gibi bir sistemde orta üçlü, ofansif orta saha yada forvetle defansın bağlantısını kurmalı. bunu yapmak için topu geriye bırakıp diğer oyuncuların arkasına saklanmamalı ve müsait pozisyonda bulunmalı değilmi. şimdi ilk yarım saat ataklara nasıl çıktık bakalım.

    http://i.hizliresim.com/jY477D.jpg
    http://i.hizliresim.com/LopqqV.jpg
    http://i.hizliresim.com/R6J5jn.jpg
    http://i.hizliresim.com/PE5bj8.jpg
    http://i.hizliresim.com/lzkgVB.jpg

    bütün bu pozisyonlarda çoğunlukla selçuk ve bazen dzemaili kabak gibi ortada görülen boşluğa gelip topu düzgün bir şekilde alabilmeyi denemek yerine geri geri rakiplerin arkasına yada kalabalığa doğru gittiler ve tüm toplar saçma sapan kaybedildi.
    siz orta sahayı bomboş bırakın ileri gidin diye parandelli mi öğütledi bilmiyorum ama öyle bile olsa bu yaşa gelen futbolcu bu kadar toptan saklanmaz. orta sahanın göbeğinde top kullanılabilecek eşşek gibi bir alan ama bizimkiler topu defansa bırakıp rakibin kalabalık olduğu yerde saklanıyor. bunun performansla da çok alakası yok, top bana gelmesin, ben sorumluluk almayayım. defans topu vursun gitsin gibi bir düşünce var gibi.

    bu pozisyonlarda topu defans o bölgeden selçuk'a atmaya çalışsa rakip çok kolay pas arası yapabilir yada selçuk'u sıkıştırabilir. defans kendisi topla çıksa 3 anderlecht oyuncusundan biri basıp topu çalsa arka taraf bomboş. bizimkiler ilerde geziyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın